Hlavní obsah

Rosický s Arsenalem v Praze hrát nebude

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté londýnského Arsenalu nastoupí ve středu v Lize mistrů v Praze na Strahově proti Slavii bez Tomáše Rosického. Kapitán české reprezentace je jedním z hráčů, jimž dal trenér Arséne Wenger na středu volno. Do Prahy nepřiletěli ani Fabregas, Touré a Hleb.

Článek

Francouzský kouč pro klubové stránky upřesnil, že se rozhodl šetřit jen Fabregase a Hleba. "Rosického jsem chtěl vzít s sebou, ale má menší problémy s tříslem. Zatím ani nevím, jestli bude fit na pondělní ligu s Readingem," prohlásil Wenger. Obránce Touré má poraněné lýtko a rozšířil tak marodku, na níž jsou Van Persie a Senderos.

Exsparťan Rosický si tak dvojzápas s odvěkým rivalem moc neužije. V prvním utkání v Londýně nastoupil po zranění až za stavu 6:0 a gól nedal, přestože k němu měl dvakrát hodně blízko. Na odvetu se bude dívat jen v televizi, stejně jako další opory středové řady Španěl Fabregas, který dal Slavii dva góly, a Bělorus Hleb, jenž přidal další.

"Zatím jsem sestavu moc neměnil, protože jsem po vydařeném začátku sázel na stabilitu. Ale teď už je listopad a začínají se projevovat první příznaky únavy," řekl Wenger. Slíbil, že pokud Arsenal už ve středu postoupí, k čemuž potřebuje alespoň bod, sáhne ve zbytku Ligu mistrů po ještě větších změnách.

Předpokládaná sestava Arsenalu:
Almunia - Sagna, Song, Gallas, Clichy - Walcott, Gilberto, Flamini, Eboué - Eduardo, Adebayor.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.