Hlavní obsah

Bulharský mistr CSKA Sofia byl kvůli dluhům vyřazen z LM

SOFIA

Fotbalisté CSKA Sofia musejí zapomenout na účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Bulharští šampioni byli ze soutěže vyřazeni, protože kvůli dluhům nesplnili licenční podmínky pro start v domácí soutěži.

Článek

Bulharský svaz odebral CSKA licenci pro první ligu v úterý a ve čtvrtek informoval o dalším postihu. "CSKA se nezúčastní v sezóně 2008/09 Ligy mistrů a je to konečné rozhodnutí," citovala tiskové prohlášení svazu agentura Reuters.

Jednatřicetinásobný bulharský mistr podle licenční komise nesplnil podmínky hned v 17 případech a má z posledních tří let dluhy v nespecifikované výši.

Prezident CSKA Alexandar Tomov bezprostředně po oznámení svazu prohlásil, že rezignuje na svou funkci. "Je to moje odpovědnost. Já a jedině já bych měl nést následky, protože jsem ten, kdo klub vede," řekl novinářům Tomov, jehož by měl nahradit bývalý hráč CSKA a reprezentant Emil Kostadinov.

CSKA Sofia si díky zisku titulu zajistila místo v třetím předkole Ligy mistrů. UEFA zatím nezveřejnila další postup, stejně jako v případě Porta, jež bylo kvůli korupci vyřazeno z Ligy mistrů ve středu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.