Hlavní obsah

Hráči Sparty: Tiraspol lehký nebyl, s Panathinaikosem to bude otevřené

PRAHA

Povinnou výhru, která se nerodila lehko, vybojovali fotbalisté Sparty ve středečním odvetném utkání 2. předkola Ligy mistrů proti moldavskému Šeriffu Tiraspol. Nakonec letenský tým uspěl po výsledku 2:0 a v cestě do hlavní soutěže už mu stojí jen řecký Panathinaikos. „Hlavní je, že jsme postoupili. Nyní máme čas na to, abychom se na Panathinaikos dostatečně připravili,“ řekl Sport.cz po vítězném utkání sparťanský kapitán Patrik Berger.

Článek

Více jak jedenáct tisícovek diváků se na Letné velkých šancí v prvním poločase od pražského celku příliš nedočkalo. V 5. minutě po Kušnírově šanci hlavičkoval vedle Slepička. O dvacet minut později pálil tvrdě mimo branku Berger. Naopak udeřit mohl soupeř, když po osmadvaceti odehraných minutách donutil Balima hlavičkou Kozáčika v brance Sparty k akrobatickému zákroku.

Jeden z nejdůležitějších momentů přišel s koncem první půle, kdy se ke standardní situaci postavil Petr Voříšek. Centr sparťanského pravého beka ze standardní situace, který zapadl k levé tyči moldavské branky, poslal Sparťany do vedení. „Takových branek nepadá moc,“ okomentoval pro Sport.cz šťastný střelec gólový moment, ve kterém jeho pokus přeletěl jak všechny nabíhající hráče, tak brankáře Namaškova.

Druhá půle na Letné začala tak, jak skončila ta první. Marek Kulič se ve 49. minutě utrhl do úniku. Namísto střely volil v pokutovém území přihrávku pod sebe, kam si naběhl Slepička a střelou do protipohybu gólmana zvýšil na konečných 2:0. „I když víme, že zejména ten první poločas to nebylo ono,  jsme rádi, že to takhle dopadlo. Soupeř měl velmi nebezpečné brejky, tak jsme nakonec rádi, že jsme neinkasovali,“ jakoby mluvil za všechny Kamil Vacek, jenž v závěru utkání střídal kapitána Bergera.

S Panathinaikosem jsou šance 50:50

„O síle soupeře jsme se přesvědčili už z prvního utkání. Pomohl nám šťastný gól, po kterém jsme se uklidnili. U té situace jsme se snažili clonit. Bylo moc dobře, že to tam spadlo. Teď si můžeme pořádně vychutnat vítězství,“ komentoval po utkání levý bek Michal Kadlec, jehož těšilo, že se Sparta nepřipojila k týmům jako Glasgow Rangers a Anderlecht. Ty, ač jako papírově silnější, přes své soupeře do další fáze soutěže nepřešly.

Aby se Sparta ovšem do elitní soutěže dostala, musí ve 3. předkole přejít přes silný Pantathinaikos Atény. „Věřím, že je šance přes ně postoupit. Bude to otevřený dvojzápas se šancemi padesát na padesát,“ glosoval na závěr Kadlec.

Reklama

Související témata: