Hlavní obsah

Po ostudě s Curychem si AC Milán spravil chuť na Realu Madrid

MADRID

Domácí porážku 0:1 s Curychem odčinili fotbalisté AC Milán ve středeční Lize mistrů znamenitě. Na půdě Realu Madrid si totiž vítězství vzít nenechali, když měl na konečné výhře 3:2 díky dvěma brankám lví podíl milánský mladík Pato. „Dočkali jsme se skvělého vítězství a důležitých tří bodů,“ těšilo po výhře dvacetiletého brazilského špílmachra.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Útočník AC Milán Pato oslavuje vítězný gól proti Realu Madrid ve fotbalové Lize mistrů

Článek

Na stadiónu Santiago Bernabeu sice domácí po většinu zápasu vedli, přesto vedení na svou stranu díky dvěma slepeným gólům otočili hráči Rossoneri. Když v 76. minutě vyrovnal na 2:2 nizozemský mladík Drenthe, vypadalo to, že si oba celky body rozdělí. Proti byl však talentovaný Brazilec v milánském dresu Pato, jenž svou druhou brankou v zápase rozhodl o tom, že se tři body povezou na Apeninský poloostrov.

„Byl velký rozdíl v obou poločasech. V prvním jsme dominovali, ve druhém jsme pak na nástup Milánu zareagovat moc nedokázali,“ mrzelo po prohraném utkání domácího obránce Sergio Ramose. „Nikdy vám není po chuti, když prohráváte. Natož v Lize mistrů. Musíme se z toho poučit. Teď v první fázi soutěže je to chyba. V té další by nás to už ale stálo vyřazení,“ dodal Ramos.

Všechno jako tým

Hrdinou utkání v Madridu byl však někdo jiný. Šikovný brazilský útočník Pato vsítil Bílému baletu hned dva góly. „Jsem ohromně šťastný, protože Milán odehrál skvělý zápas. Dočkali jsme se úžasného vítězství a důležitých tří bodů,“ řekl dvacetiletý Jihoameričan pro stanici Milan Channel.

Pato se také zastal svého spoluhráče brankáře Didy, jehož minela málem stála Rossoneri tři body. „Navzdory chybě se Dida velkou měrou podílel na tomto výsledku jinými dobrými zákroky. Jsme tým. Vyhráváme spolu stejně tak jako spolu děláme chyby,“ dodal Pato.

AC nyní čeká v 9. kole italské Serie A cesta do Verony, kde se v neděli utká s místním Chievem.

Reklama