Hlavní obsah

Třeba Barcelona prohraje kontumačně, utěšují se před LM ve Stuttgartu

STUTTGART

Jednu útěchu v sobě může německý VfB Stuttgart živit. Může se stát, že nejlepší fotbalový klub světa FC Barcelona prohraje v Německu první osmifinálovou partii Ligy mistrů kontumačně.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Sebastian Rudy (vlevo) oslavuje se svými spoluhráči ze Stuttgartu branku. Budou se Němci takto radovat i večer proti Barceloně?

Článek

Katalánský obhájce vítězství v Lize mistrů totiž žije v bludu, protože podle něho se úterní první osmifinálové utkání hraje na stuttgartském Gottlieb-Daimler-Stadionu. I na svých oficiálních stránkách to ostatně uvádí.

„Třeba přijedou na špatný stadión a prohrají kontumačně,“ žertují Němci a přidávají, že jejich svatostánek pro 56 tisíc fanoušků se jmenuje Mercedes Benz Arena.

Co jiného než hořký sarkasmus také Stuttgartu před prvním duelem s Barcelonou zbývá? Španělé jsou favority na druhou a přes zlepšené jarní výkony Stuttgartu nikdo nevěří. A to ani poté, co v posledním kole vyhrál na hřišti Kolína nad Rýnem 5:1, přičemž čtyři branky vstřelil uzdravený naturalizovaný Němec s brazilskými kořeny Cacau.

„Naše šance jsou opravdu mizivé. Tak deset ku devadesáti,“ připouští Alexander Hleb, který loni přišel na hostování do Stuttgartu právě z Barcelony. „Nemyslím. Bude to pro nás velice obtížná partie, protože Stuttgart je ve velice dobré formě,“ oponuje ovšem Thierry Henry, který s Hlebem kopával v Arsenalu i Barceloně. „Alex je mým velkým přítelem a na setkání s ním se moc těším,“ řekl Henry německému Bildu a hned dodal, že není vůbec jisté, zda k zápasu nastoupí. „Mám rýmu, špatně se mi dýchá, takže skutečně nevím, zda budu hrát.“

Problémů se se sestavou má ovšem trenér Barcelony Josep Guardiola daleko víc. „Ibrahimovič má po sobotním utkání proti Santanderu kotník jako obří bramboru,“ přiznal, že absence vyhlášeného kanonýra by ho trápila stejně, jako neúčast dalších zraněných Keita, Xaviho a Danilea Alvese.

„Musíme být opatrní, protože jinak zažijeme v Německu drsné probuzení,“ cituje Bild kapitána Barcelony Carlese Puyola. „Stuttgart už není týmem, s nímž jsme v minulosti remizovali.“

„Máme v sobě sílu a energii, kterou cítím sám v sobě. Pokusíme se ji přenést i do utkání proti Barceloně. Pak se můžeme postarat o překvapení,“ pravil naturalizovaný německý Brazilec Cacau, jenž jako jeden z mála hráčů Stuttgartu věří, že jeho tým je schopen proti obhájci trofeje uspět.

„Znám ho, sleduji jeho kariéru. Právě on nám může dělat problémy,“ varoval spoluhráče z Barcelony brazilský obránce Maxwell.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.