Hlavní obsah

Mourinho zabodl nůž do zad Chelsea, bědují Angličané

LONDÝN

Speciální duel ovládl „Special One“... Fotbalisté londýnské Chelsea nestačili v úterním osmifinále Ligy mistrů na Inter Milán, takže jejich bývalý kouč José Mourinho na lavičce italského mistra slavil dokonalý triumf. A zatímco velkohubý trenér začal hned po zápase poučovat majitele Chelsea Abramoviče, hrdý Albion se jen těžko vzpamatovává z šoku.

Foto: Dylan Martinez , Reuters

Zápas Chelsea - Inter Milán byl i velkým soubojem trenérů - Jose Mourinha (v popředí) a Carla Ancelottiho

Článek

Britský tisk líčí den po pikantním osmifinále Ligy mistrů fotbalovou apokalypsu. „Mourinhova pomsta - Special One zabodl nůž do zad Chelsea,“ hlásá dramaticky The Guardian.

Portugalský kouč na lavičce Interu dodnes těžce nese, že byl z Chelsea předčasně vyhozen. A teď slaví sladkou pomstu. „Přízrak José Mourinho se vrátil na Stamford Bridge a vystrašil Chelsea natolik, že jí vzal postup. Sny o vítězství v Lize mistrů byly po vyloučení Drogby definitivně mrtvé a v rukou je měl její někdejší trenér,“ líčí The Times.

„Jsem nepřítel a jsem vítěz! Pomsta pro Josého Mourinha, hanba pro Didiera Drogbu a knokaut pro Chelsea od Interu,“ přidává se The Daily Mail. „Mourinho a jeho dokonale zinscenovaná pomsta na Stamford Bridge. Chelsea se rozloučila s Ligou mistrů hanebně. V závěru, kdy se ještě dalo s výsledkem něco udělat, se Drogba nechal vyloučit a Terry verbálně zaútočil na čtvrtého německého rozhodčího,“ všímá si Daily Mirror.

Zápas byl také duelem dvou výjimečných kanonýrů. „Jenže zatímco Drogba viděl červenou, Eto‘o potopil modré. Různé podoby dvou nejlepších fotbalistů Afriky...“ přisazuje si News of the World.

Eto’o zachránil Inter i celý italský fotbal

Na triumfu Mourinha a spol. si samozřejmě smlsly také italské noviny. A postup Interu slaví jako národní triumf. „Eto‘o zachránil tvář italského fotbalu, ale i Interu. Po třech letech konečně překročil práh osmifinále Ligy mistrů. Možná je to jen krůček vpřed, ale možná i rozhodný krok na cestě k madridskému finále,“ básní La Repubblica.

„Bohudík, že je to Inter. Alespoň jeden italský tým ve čtvrtfinále. Byl to nehezký zápas, ale Inter hrál perfektně. K postupu vedly dvě věci - systematický presink od úvodních minut a spolupráce Sneijdera s Eto’oem,“ vychvaluje posledního italského zástupce v soutěži Il Messaggero.

Ani v Itálii však pochopitelně nezapomínají na pikantní pomstu. „José Mourinho - nejšťastnější trenér na světě,“ poukazuje Corriere della Sera. „Magická noc pro Inter a Mourinha. ‚Special One‘ v každém ohledu - jedinečný Mourinho a jediný střelec Eto‘o. Taková kombinace radosti z postupu na stadionu Chelsea je také k vidění asi jen jednou,“ plesá La Stampa.

„Výjimečný Inter a knokautovaná Chelsea. Inspirující Sneijder a zakončující Eto‘o. Mourinho překvapil ofenzivní sestavou - až trojicí vpředu a za nimi ještě skvělý Holanďan. Taktickou bitvu vyhrál on a nakonec i tu zápasovou,“ přidává fotbalový postřeh Gazzetta dello Sport.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.