Hlavní obsah

Manchester porazil Schalke i podruhé a ve finále Ligy mistrů vyzve Barcelonu

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United si pohlídali postup do finále Ligy mistrů. Rudí ďáblové zvítězili v odvetném semifinálovém utkání nad Schalke 04 4:1 a po úvodním vítězství 2:0 bezpečně slaví postup. Dvě branky United vstřelil Anderson, po jednom gólu přidali Valencia a Gibson. Za Schalke snižoval Jurado. Manchester se střetne ve finále ve Wembley 28. května s Barcelonou.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United Paul Scholes (vlevo) a John O´Shea blahopřejí svému spluhráči Darronu Gibsonovi k brance.

Článek

Manchester čeká o víkendu důležitá bitva v Premier League proti Chelsea a trenér Rudých ďáblů Alex Ferguson se proto rozhodl nechat odpočívat některé důležité muže svého týmu. V základní sestavě se tak neobjevili Ferdinand, Vidič, Giggs, Hernández či Rooney.

Zastoupili je však jiní fotbalisté. V prvním poločase byli u obou branek United Valencia s Gibsonem. Ve 26. minutě vyslal Gibson nádhernou přihrávkou do brejku Ekvádorce Valenciu, který šel sám na brankáře Neuera. Překonat ho dokázal střelou mezi nohy.

Za dalších pět minut Old Trafford slavil podruhé. Zevnitř pokutového území totiž vyslal Valencia přihrávku na hranici velkého vápna, odkud vypálil Gibson. Hrdina úvodního zápasu Neuer byl sice v dobrém postavení, předvedl však dokonalý kiks, když si nechal balón spadnout na nohu, odkud se odrazil do tyče a za jeho záda.

Další dva góly přidal Anderson

Německému celku se podařilo ještě do konce úvodního poločasu snížit. Ve 35. minutě se po centru z pravé strany odrazil míč k nabíhajícímu Juradovi, který se do něj opřel z první a Španěl prudkou střelou k levé tyči rozvlnil síť za Van der Sarovými zády.

Manchester pokračoval v poklidném tempu i ve druhé půli a bez problémů hlídal postupový výsledek. Domácím se navíc nakonec podařilo náskok ještě navýšit. Dvakrát se prosadil Anderson, který vstřelil dva góly během čtyř minut. Nejdříve ho ke skórování vyzval po sólové akci Nani a Brazilec nadvakrát překonal německého brankáře. V 76. minutě přidal Anderson druhý gól. Tentokrát zakončoval do prázdné brány po Berbatovově asistenci.

Manchester se ve finále střetne s Barcelonou, která v semifinále vyřadila Real Madrid. Finálový duel se odehraje v londýnském Wembley 28. května.

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
Manchester United - Schalke 04 4:1 (2:1)on-line
Branky: 72. a 76. Anderson, 26. Valencia, 31. Gibson - 35. Jurado. Rozhodčí: Proenca - Trigo, Santos (všichni Port.). ŽK: Anderson, Scholes, Gibson - Escudero. Diváci: 76.212.První zápas: 2:0. Postupuje Manchester.
Manchester: Van der Sar - Rafael (60. Evra), Smalling, Evans, O'Shea - Gibson, Scholes (74. Fletcher), Anderson - Valencia, Berbatov (77. Owen), Nani. Trenér: Ferguson.
Schalke: Neuer - Uchida, Höwedes (70. Huntelaar), Metzelder, Escudero - Papadopulos, Jurado - Farfán (75. Matip), Baumjohann (46. Edú), Draxler - Raúl. Trenér: Rangnick.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.