Hlavní obsah

Plzeňští fanoušci se v Kodani dostali do potyček s domácími příznivci

KODAŇ

Část fanoušků plzeňských fotbalistů se krátce před úterním zápasem 4. předkola Ligy mistrů v Kodani dostala do potyček s domácími příznivci. Incident se odehrál po sedmé hodině večer v bezprostřední blízkosti stadiónu Parken. Dva plzeňské fandy nakrátko zadržela policie, pak je podle zástupců tiskového oddělení Viktorie propustila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňští fanoušci

Článek

Situace u stadiónu eskalovala ve chvíli, kdy se menší hlouček kodaňských fandů přiblížil k Plzeňanům a směrem k nim pak vylétla plechovka od piva. Vzápětí se k hostujícím příznivcům údajně snesly i dvě pivní lahve, což si plzeňští fanoušci, kterých bylo odhadem přes sto, nenechali líbit. Hodili nazpět plastovou láhev od limonády a začali se také přibližovat k méně početnému táboru fanoušků soupeře.

Dánové se dali na ústup, ale hrozícímu přímému střetu mezi oběma tábory zamezili narychlo přivolaní policisté. Dva zadržení plzeňští příznivci byli vzápětí propuštěni. Plzeň mají podle odhadů v hledišti podporovat asi tři stovky fanoušků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.