Hlavní obsah

Učí nás, že taková penalta se nepíská. A v Miláně je vše jinak, zlobí se Plzeň

MILÁN

Penalta za ruku Čišovského, která rozhodla středeční souboj plzeňských fotbalistů na hřišti AC Milán v Lize mistrů, řádně rozohnila všechny členy západočeského mužstva. Cítili velkou křivdu. Pokutový kop proměnil Ibrahimovič a domácí pak přidali ještě druhý gól, Plzeň padla ve městě módy 0:2.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovič byl hlavní postavou utkání, proměnil i klíčovou penaltu.

Článek

„Doma nás při výkladu pravidel učí, že se ruka za podobné situace nepíská. Přijedeme za hranice a vše je jinak,“ mračil se Pavel Vrba, trenér plzeňských fotbalistů. „Byla v důležitý okamžik, protože utkání bylo vyrovnané. Byla odpískaná právem,“ oponoval trenér AC Milána Massimiliano Alegri.

Po Ibrahimovicově trefě z pokutového kopu italský velkoklub získal klid, který byl až děsivý. „Přitom když přijedou čeští odborníci na pravidla dělat odborná školení před sezónou, stejnou situaci vyhodnotí ve prospěch bránícího mužstva. Je zajímavé, že jde o lidi se zkušenostmi z mezinárodní scény, tudíž by mě zajímalo, kde je problém,“ zlobil se plzeňský útočník Marek Bakoš.

Šla ruka od míče, nebo k míči?

O skutečnosti, že hrál Marián Čišovský rukou nikdo nepochyboval. „Ona taky byla nad slunce jasná. Rozhodčí mi tvrdil, že ruka šla k míči nikoliv od míče, tudíž se nejednalo o nastřelení. Navíc ještě doplnil, že jsem ji měl daleko od těla. Byl nekompromisní,“ krčil rameny stoper Západočechů.

Byl přesvědčený, že i přes prohru může jeho tým opustit Itálii s klidem. „Samozřejmě nás prohra žere. Ale Ibrahimovič nám ukázal, že je fantastický. Neuvěřitelně těžce se brání,“ vyprávěl plzeňský zadák.

„Bohužel pro nás se Zlatan stihl uzdravit. Ukázal, že je o třídu jinde než zbytek už tak vynikajícího milánského mužstva,“ uznal trenér Vrba. I přes prohru hráče pochválil. „Samozřejmě bychom raději odjížděli s bodem. Ale nejcennějším zjištěním pro nás je skutečnost, že se dá hrát i s klubem, jakým je AC Milán. Nikdo z mých svěřenců se velkých jmen nelekl, což je nesmírně cenné zjištění,“ těšilo kouče.

Jeho svěřenci totiž v pokračování Ligy mistrů zamíří do Barcelony, která ve středu pěti góly potupila Borisov na jeho půdě. Přitom s běloruským soupeřem Západočeši remizovali 1:1. „S výhledem cesty do Španělska představuje i prohra velmi cennou zkušenost. Nebyli jsme žádným obětním beránkem, nebyli jsme z AC vyklepaní a nestáli jen zbaběle na vlastním vápně,“ přemítal Čišovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.