Hlavní obsah

Straka: Na van Nistelrooije bych si počkal

PRAHA

Manchester United sice uštědřil v utkání Ligy mistrů zásluhou Ruuda Van Nistelrooije fotbalistům Sparty krutou porážku, podle kouče Letenských Františka Straky byl ale zápas přesto fotbalovým svátkem. "My jsme si přijeli na Old Trafford zahrát. Mužstvo bylo pozitivně naladěno," říká v rozhovoru pro Právo.

Článek

Nebylo lepší hrát na Old Trafford destrukci, která by třeba přinesla bod? To odmítám! Jednak není jisté, že by nám destrukce něco přinesla, a za druhé, my jsme přijeli na Old Trafford zahrát si fotbal. Pro nás to byl svátek a mužstvo bylo pozitivně naladěno. Vždyť jsme si vytvořili i hodně šancí. Bohužel jsme je nedali a sami jsme udělali chyby, které domácí tvrdě potrestali.

V čem vidíte největší rozdíl mezi Spartou a Manchesterem? Toho je hodně. Například schopnost proměnit šance a potrestat chyby. Dále v důrazu v osobních soubojích, dohrávání situací, v instinktu, s jakým jde za vítězstvím. Má skvělé individuality, jako jsou van Nistelrooij, Ronaldo, Rooney, Scholes a další.

Vynadal jste Homolovi za hrubku, po níž padl první gól? Nevynadal, to by nic neřešilo, to se stane. Jirka nám pomohl v jiných zápasech. Podle slov ostatních nikdo nečekal, že bude hrát dozadu, když měl před sebou volný prostor. On sám se pak dušoval, že van Nistelrooije neviděl. Hráči mu řekli svoje, ale tak to má být. Není jim to jedno. Chyb bylo víc. Pro všechny to bylo v tomhle směru moc poučné utkání.

Při některých verdiktech sudího Hamera jste se zlobil, co vás rozčílilo? Nebyl jsem rozčílený, sudí nepískal špatně, ale v rozhodujících momentech mu chyběl cit. Vyloučil Poborského za zákrok, za který stačilo pohrozit. Nechal na trávníku Browna za likvidační faul na Juna. Neodpískal jasnou penaltu za faul na Sivoka. To samé se stalo i v Praze. Rozhodčí prostě v důležitých momentech vědí, kdo je kdo.

Neměl jste pocit, že hráči mají ze soupeře až příliš velký respekt? Určitě, místo aby si ho sami vytvořili. Hned v úvodu vylétl van Nistelrooijův loket proti Kováčově hlavě. Kdyby ho trefil, asi by Radek spal ještě teď. Na mě by to zkusil jednou, počkal bych si na něj a dal mu tvrdě za uši.

Už víte, kým nahradíte Poborského a Homolu, kteří budou kvůli trestům chybět proti Fenerbahce? Určitě to bude citelná ztráta, ale musíme si poradit. Budu hledat řešení. Mrzí mě, že hráči ze širšího kádru nevyužili v Mostě při poháru šanci, aby mě přesvědčili, že do základu patří.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.