Hlavní obsah

Limberský chce vyhrát i pro fotbalového taťku Vrbu. S Petrželou mu nachystali dárek na rozlučku

Plzeň

Fotbalista Plzně David Limberský bude mít v úterním zápase Ligy mistrů proti CSKA Moskva obrovskou motivaci. Nejen kvůli výzvě, aby Viktorie přežila potřetí v řadě zimu v evropských pohárech, ale vítězství chce urvat i pro trenéra Pavla Vrbu odcházejícího k české reprezentaci. Toho Limberský před pár dny nazval svým fotbalovým tátou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Viktorie Plzeň David Limberský během tréninku před utkáním Ligy mistrů mezi FC Viktoria Plzeň a CSKA Moskva.

Článek

Zápas bude poslední na lavičce pro vašeho trenéra Pavla Vrbu. Půjde i kvůli tomu o speciální chvíli?

Myslím, že ano. V lize po posledním zápase už nějaká rozlučka proběhla, ale tohle je teprve definitivní tečka. Za všechnu tu práci, co tady trenér udělal, se mu budeme chtít odvděčit co nejlepším výkonem a vítězstvím.

Budete cítit nostalgii?

Teď na to nemůžeme myslet, koncentrujeme se stoprocentně na zápas. Ale po něm bude určitě čas se s trenérem pořádně rozloučit.

Máte pro něj něco nachystaného?

S Milanem Petrželou jsme si pro něj připravili nějaký dárek. Ale neprozradím, o co jde. Bude to překvapení.

Vy jste ohlášený konec trenéra Vrby docela prožíval. Dokonce jste o něm mluvil jako o fotbalovém tátovi...

Za toho tátu jsem to taky od kluků v kabině dostal sežrat, že házím šipky, ale pozdě, když trenér odchází (smích). Ale já tu byl od jeho úplného začátku a prožíval jsem to opravdu emotivně. Po zápase s Příbramí došlo i na nějaké slzy. Za dobu, co tady společně válčíme, jsme se s trenérem hodně sžili.

Na jaký společný zážitek budete nejraději vzpomínat?

Je jich hrozně moc, těžko vybírat jeden. Poslední čtyři roky žijeme jednu velkou pohádku a trenér k ní přispěl největším dílem.

Plzni se dvakrát po sobě povedlo v pohárech přezimovat. Láká vás hattrick?

Je to výzva. Před dvěma lety jsme v Lize mistrů na konci podzimu remizovali s AC Milán, loni v Evropské lize jsme tady v posledním porazili Atlético Madrid. Byla to pokaždé taková třešnička na dortu. Všichni si přejeme, abychom uspěli i teď a uhráli postup znovu.

Kdyby se to nepovedlo a skončili jste ve skupině čtvrtí, byl by to neúspěch?

Myslím, že ne. Jsme vůbec rádi, že jsme se do Ligy mistrů dostali. Zklamaní bychom určitě byli, ale já věřím, že se budeme radovat.

Co očekáváte od CSKA? Hru na remízu?

Půjdou do toho s vědomím, že jim stačí i 0:0. Nikam se asi hnát nebudou. Ale mě spíš zajímá, co předvedeme my. Bude plný stadión a věřím, že ukážeme kvalitu a porveme se o co nejlepší výsledek. Chceme hrát svou hru a hlavně neinkasovat.

Bude podle vás klíčem k úspěchu rychlý gól?

Pro nás by bylo možná nejlepší, kdybychom ho dali v 94. minutě a skončilo to 1:0 (úsměv). Hrajeme doma, musíme vyhrát. Věřím, že budeme aktivní a vytvoříme si spoustu šancí.

Jak skončí utkání Ligy mistrů mezi Plzní a CSKA Moskva?
Vyhraje Plzeň
76,4 %
Zvítězí moskevský CSKA
12,6 %
Utkání skončí remízou
11 %
Celkem hlasovalo 24209 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.