Hlavní obsah

Los LM: Čech narazí s Chelsea na Ibrahimovice, obhájce Bayern vyrukuje proti Rudým ďáblům

Nyon

Není už malých soupeřů... Poprvé v historii postoupilo do čtvrtfinále osm vítězů základních skupin fotbalové Ligy mistrů. A polední los ve švýcarském Nyonu je rozdělil do atraktivních dvojic. Poslední český zástupce Petr Čech vyfasoval s Chelsea pařížský St. Germain s kanonýrem Ibrahimovicem, Manchester United stojí proti obhájci trofeje Bayernu Mnichov. Los zaranžoval španělské derby Barcelona - Atlético Madrid, třetí španělský zástupce Real Madrid se utká s Dortmundem.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Útočník Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovic se raduje z gólu.

Článek

Bude to další zkouška ohněm. Petr Čech odchytal v odvetě osmifinále proti Galatasarayi Istanbul svůj jubilejní 100. zápas v Lize mistrů. „Úžasný úspěch. A vůbec bych se nebránil, kdybych se v této sezóně dostal na číslo 105. To by samozřejmě znamenalo, že bychom si zahráli finále," naplánoval si brankář české reprezentace.

Teď už na Stamford Bridge vědí, kdo je čeká ve čtvrtfinále. Portugalský patron letošního ročníku Luis Figo vybral pro londýnský klub Paris St. Germain. Big Pete se tak postaví proti kanonýrovi Zlatanu Ibrahimovicovi, který je s deseti trefami druhým nejlepším střelcem letošního ročníku Ligy mistrů. A rád by ještě vyzval Cristiana Ronalda, jenž s třinácti góly tabulku střelců vede.

„Zajímavé je, že José Mourinho měl premiéru v LM právě proti PSG. Nejlepší by bylo, kdyby se nám podařilo eliminovat největší hrozbu soupeře Zlatana Ibrahimovice a bude se hrát podle našich not," poukázal Ron Gourlay, šéf exekutivy Chelsea.

Dortmundu bude chybět Lewandowski

Rozjetý Real Madrid je letos považován za jednoho z největších favoritů soutěže. Ronaldo potáhne Bílý balet do bitvy s Dortmundem a španělský tým bude určitě favoritem, protože Borussia už letos přece jen nevypadá tak silná jako v minulých sezónách. Jde o reprízu loňského semifinále, kdy slavil postup Dortmund zásluhou domácí výhry 4:1.

„Je to pro nás náročný los. Bude to možná složitější než loni. V prvním zápase nám bude chybět Robert Lewandowski, který je pro nás nesmírně důležitý, bude to bez něj velmi náročné," uvědomuje si Hans-Joachim Watzke, předseda představenstva Borussie.

Došlo i na španělské derby

Hned jako první vzešlo z osudí španělské derby. Barcelona doma válčí s Atlétikem Madrid o mistrovský titul a na třetím místě na něj v tabulce ztrácí jeden bodík, takže na obzoru je vyrovnaná bitva. Na pohárové scéně se tradiční rivalové střetnou vůbec poprvé.

„Atlétiku se daří skvěle a nemůžeme myslet na minulost. Podle mě je to otevřené, můžeme vyhrát i prohrát. Jsme ve čtvrtfinále, ale chceme se dostat ještě dál," ujistil Andoni Zubizarreta, sportovní ředitel Barcelony.

Bayern chce obhájit jako první

„Klidně můžeme Ligu mistrů i vyhrát," kasal se kouč David Moyes, když se postupem přes Pireus udržel na lavičce Manchesteru United. Jenže los Rudým ďáblům nepřál, vyfasovali soupeře nejtěžšího - Bayern Mnichov. Proti rozjeté bavorské mašině mluví snad jediná okolnost. Ještě žádný vítěz Ligy mistrů nedokázal trofej v příští sezóně obhájit...

„Dvě největší hrozby z kádru soupeře jsou Wayne Rooney a Robin van Persie. V předchozí fázi jsme vyřadili Arsenal, ale anglická liga má svou kvalitu a každý její účastník je velmi zdatný protivník," má jasno Andreas Jung, člen exekutivy Bayernu.

Los čtvrtfinále Ligy mistrů:
Barcelona - Atlético Madrid,
Real Madrid - Borussia Dortmund,
Paris St. Germain - Chelsea (Čech, Kalas),
Manchester United - Bayern Mnichov.
První zápasy se hrají 1./2. dubna, odvety 8./9. dubna.
Finále se hraje 24. května v Lisabonu.
Podaří se Chelsea s Petrem Čechem postoupit přes Paris Saint-Germain do semifinále Ligy mistrů?
Ano
64,5 %
Ne
35,5 %
Celkem hlasovalo 14985 čtenářů.

Reklama

Související témata: