Hlavní obsah

Barošův otec bude fandit se šampaňským doma u televize

PRAHA

Jeho syn bude ve středu večer hrát jeden ze svých životních zápasů, ale Milan Baroš starší svého potomka ve finále Ligy mistrů na vlastní oči neuvidí. Do Istanbulu sice chtěl vyrazit, ale nakonec dal před dlouhou cestou přednost pohodlí rodinného domku ve Viganticích.

Článek

V obýváku, pohodlně usazený na pohovce, bude prožívat společně s manželkou zápas mezi AC Milán a Liverpoolem, jehož barvy hájí třiadvacetiletý český reprezentant. "Už se těším, jak si to vychutnám pěkně doma ve Vigách s šampáněm u televize. Jen tedy doufám, že na konci bude co slavit," řekl Milan Baroš starší s úsměvem.

"Kluci z Liverpoolu jsou hladoví po úspěchu, mohlo by se jim to podařit. Mám nějaké takové tušení, že to vyjde," uvedl Baroš, jehož syn může být společně s Vladimírem Šmicrem prvním českým fotbalistou, který do finále prestižní soutěže nastoupí. "Milan mi říkal, že před finále Ligy mistrů makají jako na začátku sezony. Dostávají neskutečně do těla, chtějí být na Milán ve formě," prohlásil Baroš.

Utkání Liverpoolu vidí Barošův otec několikrát do roka, letos na jaře třeba byl v Leverkusenu a Turíně a v jeho přítomnosti "Reds" pokaždé postoupili ve vyřazovací části Ligy mistrů o další kolo dál. Jako by synovi nosil štěstí. "Pokaždé to tam bylo špicové, moc jsme si to tam užívali," hlásil s typickým valašským dialektem otec slavného syna.

Z rodinných výprav se už pomalu stávala tradice. Do mikrobusu se pokaždé naskládalo osm kamarádů a známých a společně vyjeli křižovat Evropu. Pak na stadionu vyvěsili českou vlajku s nápisem Vigantice, aby "Bary", jak se nejlepšímu kanonýrovi loňského Eura přezdívá, věděl, kde sedí jeho blízcí.

"Velká škoda, že nám to teď nevyšlo s Istanbulem. S lístky by to bylo v pohodě, ale všechno by to bylo na dlouhé lokte, musel bych si vzít aspoň deset dní dovolenou. A já mám taky dost jiné práce," uvedl otec Baroš.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.