Hlavní obsah

Hřebík: Nechci předvídat, co bude

V nezáviděníhodné pozici štvance, kterému nemohou přijít na jméno fanoušci fotbalové Sparty a zřejmě i někteří hráči, je už několik dní trenér letenského mistra Jaroslav Hřebík. Pod jeho vedením se klubu nedaří v lize, zbytečně ztrácí body i v Lize mistrů. Úterní zápas se švýcarským FC Thun Sparta prohrála v posledních minutách, po utkání Hřebík poskytl rozhovor deníku Právo.

Foto: Sport.cz/Tomáš Fliegl

Trenér Sparty Jaroslav Hřebík.

Článek

Přestože si Thun žádný tlak ve druhém poločasu nevytvořil, tak jste nerozhodný stav neudrželi. Proč? V obranné fázi mužstvo neudělalo žádnou chybu. Gól padl po stříleném centru, míč byl dvakrát tečovaný. Takové branky bohužel padají. Oba týmy zvolily podobnou organizaci hry, moc šancí k vidění nebylo. Vlastně tři na každé straně. Domácí byli ale šťastnější.

Nechyběl právě v posledních minutách na hřišti Zelenka, který do té doby dvě šance připravil a dokázal podržet míč? Po jeho odchodu jste dvakrát akci přes střed hřiště zastavili jen za cenu faulu. To se nedá nikdy zpětně říct. A ty fauly byly sporné.

Proč jste ho střídal? Byl vyčerpaný? Ke konci mu chyběla aktivita. Hlavně jsem tam chtěl dát Doška kvůli zahrávání útočných i obranných standardních situací.

Z jakého důvodu jste stáhl Slepičku? Ztráceli jsme útočnou aktivitu. Po tomhle střídání jsme si vytvořili vyloženou šanci. Navíc ještě přišel na hřiště Došek.

Po odchodu Slepičky jste ale žádnou šanci neměli. Nepamatuji si to přesně, ale nějaké tam byly. Mám dojem, že ji měl Tomáš Sivok.

S jakými úkoly šel do hry Herzán? Aby byl aktivnější útočný prostor z naší strany, co se týče nabíhání do prostoru a držení míče.

V druhém poločase jste neměli na trávníku pětadvacet minut klasického útočníka. Neměli jste hrát odvážněji? Představoval jsem si, že se dá hrát aktivněji a agresívněji, ale na hřišti jsou hráči a ti posuzují situaci podle toho, jak na tom jsou.

Uvažoval jste, že do hry pošlete Matušoviče, který nebyl v základní sestavě kvůli naraženému boku, ale na soupisku jste ho zařadil a po přestávce se i rozvičoval... Jeho hra by nám v druhém poločase byla platná. Proto jsem chtěl, aby nastoupil. Ale nešlo to.

Mužstvo prohrálo potřetí v řadě. Situace před zápasem byla hodně napjatá. Jaké budou vaše další kroky? Nelze předvídat, co bude. To se nedá. O tom, jestli by prospělo, kdybych odstoupil, jsme se bavili vícekrát. Pan Křetínský mi řekl, že si ve vedení musí promyslet, jestli budou hodnotit naše účinkování v reprezentační pauze, kde by se daly očekávat nějaké jednoznačné kroky, nebo už dřív. Na dalších našich schůzkách bude provedena hlubší analýza posledních neúspěchů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.