Hlavní obsah

Hvězdami nabitý Real straší před konfrontací s Atlétikem skličující bilance

Madrid

Šest vzájemných soubojů v letošní sezóně, tři v tomto kalendářním roce a ani jedno vítězství Realu Madrid. Jestliže existuje soupeř, kterého nemají fotbalisté Bílého baletu v oblibě, pak je to jejich městský konkurent Atlético. Dvě remízy a čtyři prohry za posledních osm měsíců proti Rojiblancos jsou pro Real, mužstvo nabité hvězdami, hodně málo. Dnes se oba celky utkají v rámci prvního čtvrtfinálového duelu Ligy mistrů (20:45, živě na Prima Cool, on-line Sport.cz). Atlético má výhodu domácího prostředí.

Foto: Susana Vera, Reuters

Fotbalisté Atlétika Madrid Antoine Griezmann (vlevo) a Fernando Torres slaví vstřelený gól.

Článek

Estádio Vicente Calderón, to je pro současný Real Madrid strašák číslo dvě. V srpnu tu královský klub prohrál v odvetě Superpoháru 0:1, začátkem ledna inkasoval v rámci Španělského poháru dvakrát a o měsíc později Atlético svého rivala vyprovodilo čtyřgólovým přídělem.

Vzájemná bilance obou týmů za poslední rok:
24. května 2014finále Ligy mistrůReal Madrid - Atlético Madrid 4:1 po prodloužení
19. srpna 2014Superpohár, 1. zápasReal Madrid - Atlético Madrid 1:1
22. srpna 2014Superpohár, 2. zápasAtlético Madrid - Real Madrid 1:0
13. září 20143. kolo Primera DivisiónReal Madrid - Atlético Madrid 1:2
7. ledna 2015osmifinále Copa del Rey, 1. zápasAtlético Madrid - Real Madrid 2:0
15. ledna 2015osmifinále Copa del Rey, 2. zápasReal Madrid - Atlético Madrid 2:2
7. února 201522. kolo Primera DivisiónAtlético Madrid - Real Madrid 4:0

Bílý balet zkrátka nemá poslední dobou s Rojiblancos příznivou bilanci, naposledy se radoval z výhry loni v květnu ve finále Ligy mistrů. Ano, Real tehdy uspěl v nejdůležitějším zápase sezóny. Jenže od té doby už uplynul nějaký čas a fanoušci Bílého baletu jsou před dnešním utkáním velice napjatí.

„Máme své problémy, každá porážka s Atlétikem v letošní sezóně byla jiná. Chceme vyhrát, jako každý jiný zápas, ale důležité bude uhrát postup. Z tohoto hlediska by nám dnes mohla stačit i remíza," připustil trenér Realu Carlo Ancelotti. „Atlétikem nejsme posedlí. Nechceme se nechat strhnout prostředím, musíme se soustředit na náš plán - individuální talent a rychlý přechod, útočnou hru. Šance na postup jsou v této chvíli velice vyrovnané," dodal italský stratég.

„Máme štěstí, že máme k dispozici takřka celý kádr. Naše osobnosti budou hrát důležitou roli, stejně jako odvaha a nasazení. V tom se musíme Atlétiku vyrovnat," prozradil Ancelotti.

Simeone chválí týmovou symbiózu

Atlético Madrid pod trenérem Diegem Simeonem prohání ty nejlepší evropské kluby a pro každého soupeře je velkou hrozbou. Jednota, nasazení, vysoká taktická vyspělost, houževnatost a odhodlanost - to jsou rysy, které Argentince zdobily už během jeho aktivní kariéry. A Simeone trenér je dokázal přenést na své svěřence.

„Real a Atlético se v jednom liší. Oni mají větší talent, respektujeme jejich individuální schopnosti. My jsme však v mužstvu vytvořili skvělou symbiózu, která se přesunula i na vztah mezi hráči a fanoušky. Nebudeme se ohlížet na předchozí zápasy, protože víme, že tenhle bude jiný - neskutečně intenzivní," má jasno Simeone.

Na něčem se ale oba trenéři přeci jen shodnou. „Carla Ancelottiho si vážím jako člověka. nezáleží, jestli vyhrajete, nebo prohrajete. Vždycky, když proti němu stojím, cítím velkou hrdost. Je to skvělý kouč," chválil Argentinec zkušenějšího kolegu. Ital mu pochvalná gesta vracel. „Diego je jedním z nejlepších trenérů na světě. Pro mě osobně je to nesmírná čest se s ním utkat," uvedl Ancelotti.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.