Hlavní obsah

Blažek: Prohrát jsme tu nemuseli

AMSTERDAM

Velmi zklamaní odcházeli z Amsterdam Arény fotbalisté pražské Sparty. Vesměs se shodovali, že utrpěli další zbytečnou porážku.

Článek

"Hráli jsme na hranici svých možností a to, co nám soupeř dovolil, ale prohrát jsme tu nemuseli," litoval brankář Jaromír Blažek. "Při prvním gólu jsme zbaštili Ajaxu jeho signál a de Jong tam byl najednou úplně sám. Nic se s tím dělat nedalo. Druhá branka byla důsledkem toho, že jsme otevřeli hru, Ajax udělal rychlý protiútok, někdo z našich záložníků včas k de Jongovi nedostoupil, ten si míč zpracoval a v pohodě vystřelil," popisoval oba góly ve své síti.

Stejného názoru byl i obránce Adam Petrouš: "První gól byl úplně zbytečný. Do té doby jsme toho domácím moc nedovolili. Je to hrozná škoda, protože remíza by tomuto utkání slušela víc." Smutně působil sparťanský trenér Stanislav Griga. Prohlásil, že si jeho tým zápas prohrál po přestávce, kdy upustil od aktivity z první části. "Sice jsme dali gól, ale naše branka měla přijít dříve, v závěru už bylo pozdě na to něco změnit," řekl Griga.

Kapitán Sparty Martin Petráš litoval prvního gólu. "Všiml, že se domácí na něčem domlouvají. Křičel jsem, že zřejmě budou hrát nějaký signál, ale nikdo ze spoluhráčů mě neslyšel, takže jsme vzadu zůstali dva proti třem a to bylo málo," uvedl slovenský reprezentant. V závěru zápasu dal četný gól Sparty. "Těší mě, ale bohužel z pohledu výsledku nic neznamenal." Petr Lukáš je i přes prohru optimistou. "Naštěstí všechno není ztracené a když teď doma porazíme Thun, zahrajeme si na jaře alespoň Pohár UEFA."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.