Hlavní obsah

Přísné vyloučení, gól z ofsajdu, ale dobrý výkon jsme nepodali, přiznal kouč Arsenalu

Záhřeb

Vstup do nového ročníku Ligy mistrů se fotbalistům Arsenalu vůbec nepovedl. Bez několika hráčů základní sestavy včetně gólmanské jedničky Petra Čecha nečekaně podlehli domácímu Dinamu Záhřeb 1:2. Trenér Kanonýrů Arséne Wenger připustil, že jeho svěřenci neodehráli na horké chorvatské půdě nejlepší zápas, spokojen však nebyl ani s výkonem hlavního arbitra Ovidiua Hategana.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Zklamaný trenér Arsenalu Arsené Wenger opouští trávník stadiónu Dinama Záhřeb.

Článek
Fotogalerie

V základní jedenáctce chyběli spolu s Čechem i obránce Monreal či záložník Coquelin. Od úvodních minut nehrál ani útočník Theo Walcott, který svým gólem v závěru vykřesal Kanonýrům naději alespoň na remízu.

Český reprezentační brankář má za sebou náročný program. Nastoupil do všech pěti zápasů nové sezóny Premier League a francouzský kouč mu chtěl dopřát trochu oddechu. Proto nasadil mezi tyče Kolumbijce Davida Ospinu. "David je výborný brankář, což také ukázal. Čech neodchytal loni celou sezónu, takže se snažím, aby si také odpočinul. U gólmanů je to stejné jako u hráčů v poli," řekl kouč.

Změny v sestavě se Wengerovi nevyplatily, což rodák ze Štrasburku sportovně uznal. "Když nevyhrajete, musíte si přiznat, že jste se spletli. Vybraní fotbalisté neodehráli úplně špatný zápas, ale prostě to nefungovalo," řekl Wenger.

Nezamlouval se mu ani výkon rozhodčích, kteří podle jeho názoru duel ovlivnili. První gól Dinama prý neměl platit. "Nepodali jsme úplně nejlepší výkon stejně jako sudí. Myslím si, že gól padl z ofsajdu a vyloučení Girouda bylo velmi přísné," narážel Wenger na dvě rychlé žluté karty pro francouzského forvarda v rozmezí 23. a 40. minuty.

Walcott: Porážkou v Záhřebu sezóna nekončí

"Za první žlutou kartu si Giroud mohl sám, protože protestoval, i když ho nikdo nefauloval. Jenže před tou druhou kartou nešťastně sáhl na protihráče, kterého neviděl. Bylo to zcela nezaviněné, takže rozhodčímu nerozumím," uvedl trenér Arsenalu.

Dinamo dlouhou přesilovku využilo. V 58. minutě navýšil vedení Záhřebu po rohu

Fernandes a Kanonýry už neuchránila od porážky ani kontaktní trefa střídajícího Walcotta. "Porážkou v Záhřebu nekončí pro Arsenal sezóna," řekl autor jediného gólu Gunners. "Cesta domů nebude příjemná, máme ale ve skupině ještě dalších pět zápasů, můžeme to napravit," doplnil.

"Máme problémy se vstupy do každé soutěže. Do Premier League jsme se pomalu rozjížděli a teď i do Ligy mistrů. Jsem si však jistý, že dalších pět zápasů v Champions League zvládneme. Matematicky se dokážeme bez problémů kvalifikovat, pokud doma podáme ideální výkon," uzavřel Wenger.

Postoupí fotbalisté Arsenalu ze skupiny F do další fáze Ligy mistrů?
Ano
88,7 %
Ne
11,3 %
Celkem hlasovalo 4696 čtenářů.

Reklama

Související témata: