Hlavní obsah

Wenger ven! Chcete zabít náš klub, zuřili fanoušci. Ustojí kouč další ostudu?

Londýn
Aktualizováno

Napětí, nervozita, jen ne pohoda. Fotbalovému Arsenalu se nedaří podle představ a v klubu to vře, stejně jako mezi fanoušky. Před odvetou osmifinále Ligy mistrů požadovali příznivci opět odchod trenéra Arséna Wengera. Připravili si celou řadu transparentů, vydali se i na pochod. A poté, co se Arsenal rozloučil s Ligou mistrů domácí porážkou 1:5 s Bayernem (stejným rozdílem prohrál i první duel), bude na Emirates asi pořádně horká noc.

Fanoušci Arsenalu demonstrovali proti WengeroviVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Arsenal dostal v prvním měření sil v Mnichově pět branek. To byla pro všechny patrioty londýnského celku potupa. Hněv se snesl nejen na hráče, ale hlavně na francouzského trenéra Wengera. Fanoušci volali po jeho rezignaci, hlavně si přejí, aby už v klubu neprodlužoval smlouvu.

Přitom Wenger opakovaně naznačil, že o jeho budoucnosti nebudou rozhodovat ani fanoušci, natož pak hráči.

"Vy si šéfa také nevybíráte," obořil se před utkáním s Bayernem dokonce na reportéra, který se ptal, zda skutečně míní v Arsenalu pokračovat další dva roky.

To bylo na tvrdé jádro příznivců Gunners moc. Na 200 fanoušků se jich proto před zápasem vydalo na protestní pochod, v němž nesli transparenty s nápisy s Wengerovým jménem a apely: Ničíš náš klub. Chceme, aby si šel. Ve stejném duchu zněly i chorály, které nespokojení příznivci Gunners prozpěvovali.

Někteří dokonce nabízeli na prodej své vstupenky s tím, že na stadión nevkročí, dokud tam bude vládnout francouzský kouč.

A to ještě netušili, že Kanonýři schytají i v osmifinálové odvetě Ligy mistrů s Bayernem pětigólový výprask a odkráčí ze scény s takovou potupou, jakou ještě nezažili.

Protesty po zápase pokračovaly

Zhruba dvě stovky fanoušků nemohly debakl rozdýchat a volaly po odvolání kouče. "Chcete zabít náš klub a Wenger ven," skandoval dav. "Je to každý rok stejné, nevyhrajeme ligu a v Lize mistrů končíme takhle brzy. Copak tohle naše vedení chce?" tvrdili další. "Ať tedy rovnou řeknou, stačí nám, když skončíme čtvrtí v lize," neskrývali zklamání.

Kouč Arsenalu na tiskové konferenci po utkání nemluvil. "Je těžké přijmout takovou prohru, protože jsem odehráli zápas velmi dobře a dostali Bayern pod tlak, ale jeden moment to všechno změnil. Navíc Lewandowski byl před penaltou v ofsajdu," uvedl Wenger.

Reklama