Hlavní obsah

Lukešův odchod do Slavie je na spadnutí

PRAHA

Do konce týdne by mělo být jasno, zda ostravský záložník Martin Lukeš oblékne dres pražské Slavie. Zástupci obou mužstev - slávistický generální ředitel Vladimír Leška a manažer Josef Jinoch s ostravským předsedou dozorčí rady Vojtěchem Fléglem - si v Praze upřesnili svá stanoviska.

Foto: FC Baník Ostrava

Martin Lukeš (vpravo) si hlídá míč před sparťanem Zdeňkem Grygerou.

Článek

"Příchod Lukeše k 1. červenci je na dobré cestě, Ostravští si vzali čas na definitivní odpověď do neděle večer," řekl Jinoch.

Již dříve představitelé pražského klubu potvrdili, že jsou ochotni splnit hráčovy požadavky. Lukeš má smlouvu s Ostravou do konce letošního roku. Před třemi týdny byl přeřazen do rezervního celku Baníku, protože nechtěl přistoupit na podmínky nové smlouvy.

Mezi hráče prvního mužstva se vrátil až poté, co se o návrat do kádru osobně zasadil při své krátké návštěvy České republiky majitel klubu, bývalý tenista Daniel Vacek.

Souza odjel zpátky domů

"Slavia předložila Ostravě konkrétní nabídku, která odpovídá současným poměrům v českém fotbale," dodal tiskový mluvčí Slavie Jiří Vrba, ale částku neprozradil. Podle kuloárních zpráv se však blíží k deseti milionům korun.

Brazilský fotbalista Cleber Souza, který absolvoval ve Slavii týdenní testy, naopak odcestoval dnes domů do své vlasti. "Neznamená to však, že bychom možnost jeho příchodu uzavřeli. Byl zde za nepříznivých klimatických podmínek a pravděpodobně testy ještě zopakujeme," dodal Vrba.

Reklama

Související témata: