Hlavní obsah

Čeští fotbalisté si váží, že budou u rozlučky Giggse

CARDIFF

Česká fotbalová reprezentace se už chystá ve Walesu na sobotní utkání kvalifikace mistrovství Evropy 2008. V Cardiffu se utká s domácím výběrem, v jehož barvách naposledy vyběhne veterán Ryan Giggs. „Jsme potěšení, že můžeme být u takového svátku, jakým je poslední zápas Ryana Giggse. Je to ohromný fotbalista,“ složil poklonu kapitánu soupeře trenér Karel Brückner.

Článek

Přesto čeští fotbalisté nic mimořádného pro ofenzivního hráče Manchesteru United nechystají. Trenér si na páteční tiskové konferenci pochválil, že nepřibyly další zdravotní komplikace. Pro ně už musel oželet služby Martina Jiránka a Tomáše Galáska. „Alternativy nahrazení zraněných hráčů jsou víceméně stálé,“ uvedl tradičně tajemně Brückner. Za Jiránka kouč povolal Tomáše Hübschmana, za zkušeného Galáska náhradník nebude. Na pozici stopera by se tak mohl představit Radoslav Kováč, v záloze Tomáš Sivok z Udine.

Millenium Stadium by měl být zaplněný, diváci chystají velkolepé rozloučení svému oblíbenci Giggsovi. „Loučením Giggse bude nálada na stadiónu ještě umocněná. Ale každý s tím počítá, tým je na to připravený. Věřím, že to zvládneme,“ je na bouřlivé prostředí připravený kapitán týmu Tomáš Rosický.

Kapitán nechá na hřišti všechno 

Záložník Arsenalu po zdravotních potížích delší dobu nehrál, přesto je odhodlaný s kolegy odjet s tříbodovým ziskem. „Zápasové zatížení jsem neměl dlouho. Teď při tréninku se cítím dobře, ale to nic neznamená. Sám jsem na to zvědavý. Ale znáte mě. Když to nepůjde herně, zápas odbojuju a nechám na hřišti všechno,“ uvedl odhodlaně Rosický.

V pátek odpoledne si národní tým zatrénoval na Millenium Stadium a vyzkoušel si podmínky během nepříliš typického odpoledního výkopu. V prvním vzájemném utkání v kvalifikační skupině vyhráli Češi nad Walesem 2:1, oba góly domácích v Teplicích vstřelil debutující David Lafata.

Zápas v Cardiffu začíná v sobotu v 16:00, řídit jej bude belgických rozhodčí v čele s Paulem Allaertsem. Zápas vysílá Česká televize, on-line reportáž z utkání můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: