Hlavní obsah

Fotbalisté nedali Walesu gól, vezou jen remízu

CARDIFF

Čeští fotbalisté mají za sebou jarní část kvalifikační sezóny 2006/07. S ročníkem se v sobotu rozloučili dalším nepřesvědčivým výkonem a remízou 0:0 ve Walesu. Proti defenzivně hrajícímu soupeři se favorizovaní Češi nedokázali prosadit a mohli být rádi, že střela Koumase v 51. minutě skončila na konstrukci jejich branky. Kvalifikace pro české barvy pokračuje 8. září v San Marinu.

Článek

Trenér Brückner poslal do hry očekávanou sestavu, premiéru v základní sestavě národního celku si odbyl Tomáš Sivok. Ten zatím jen střídal v Rumunsku a v duelu proti Arménii. Hráč Udine příliš dobrý vstup neměl, hned v úvodu uklouzl a daroval soupeři šanci. Hostující obrana si oddychla i v 11. minutě kdy si Giggs opakovaně vyměnil míč s Bellamym a v posledním okamžiku musel hasit nebezpečí Rozehnal.

Čeští fotbalisté měli více ze hry, jejich přihrávky ale spolehlivě končily na pětičlenné obranné hrázi domácích. Po čtvrthodině Plašil v dobré pozici místo střely zbytečně hledal stojícího Baroše, za okamžik po pěkné kombinaci střílel Rosický slabě mimo. Na obou celcích bylo cítit, že jim končí sezóna. Domácí se do ofenzívy nehrnuli a čeští hráči to s aktivitou také nepřeháněli. Obrana byla zataženější, než obvykle, a s ohledem na konec sezóny nebylo sil na rozdávání.

Fotbalová reprezentace on-line na Sport.cz:
Kvalifikace ME 2008:Wales - Česko

Výsledkem byl nepříliš zábavný fotbal, k němuž přispěla i slabá atmosféra na poloprázdném stadiónu Millenium. Domácí fanoušci jen několikrát během prvního poločasu skandovali "Ryan, Ryan" na počest loučícího se kapitána Giggse. První nebezpečnější střelu vyslal na branku Hennesseyho Rosický až v 29. minutě. Gólman Wolverhamptonu ji vyrazil.

V poslední minutě prví půle neudržel nervy na uzdě Jan Koller a přes půl hřiště se vydal vynadat Bellamymu. Ten naštvaně zakopl míč poté, co na hřišti zůstal po souboji ležet Rozehnal.

Kulič nahradil Baroše

Do druhého poločasu nahradil Baroše Kulič, jenž hýřil aktivitou v podzimním vzájemném utkání v Teplicích. Forvard Sparty se mohl radovat už po minutě na hřišti, v posledním okamžiku jej ale přehlavičkoval před odkrytou brankou obránce.

Domácí mohli jít do vedení v 51. minutě po faulu Kováče na Koumase. Právě záložník West Bromwiche si postavil míč a jeho střelu gólman Čech jen sledoval, míč skončil na spojnici pravé tyčky a břevna.

Českým fotbalistům se nadále nedařilo zdolat obrannou hráz Walesu a hostující fanoušci v ochozech poprvé na své oblíbence pískali. Naopak domácí diváci hromovým potleskem odměnili průnik Giggse, jehož střelu Petr Čech vyrazil. Největší šancí hostí měl v 70. minutě Kulič, ale jeho pokus reflexivně vykopl Hennessey.

Českou hru se snažil rozhýbat aktivitou Rosický, ale i na něm byla cítit herní přestávka. Navíc neměl komu své přihrávky směřovat. Další šanci spálil v 75. minutě Kulič, když mu v posledním okamžiku do střely skočil bek. Další šanci Kulič nevyužil v závěru, chvilku předtím domácí zahráli parádně signál z přímého kopu. Naštěstí pro Čechy jim nevyšel. Oba celky byly nakonec s remízou spokojené a závěr utkání již odehrály na jistotu. Čeští fotbalisté mohou jen doufat, že úvod dalšího ročníku je zastihne v lepší formě. Minutu před koncem si naposledy v reprezentaci vychutnal potlesk tribun Giggs, když jej střídal Earnshaw.

Kvalifikace pro české fotbalisty pokračuje 8. září v San Marinu, ještě předtím se 22. srpna ve Vídni přátelsky utkají s Rakouskem.

Wales - Česká republika 0:0
Rozhodčí: Allaerts - Huens, Dens (všichni Bel.). Bez ŽK. Diváci: 30 714.
Wales: Hennessey - Ricketts, Gabbidon, J. Collins, Nyatanga, Ledley - S. Davies, Koumas, Robinson - Giggs (89. Earnshaw) - Bellamy. Trenér: Toshack.
ČR: Čech - Ujfaluši, Kováč, Rozehnal, Jankulovski - Plašil, Rosický, Sivok (83. Matějovský), Polák (65. Jarolím) - Koller, Baroš (46. Kulič). Trenér: Brückner.
Tabulka skupiny D:
1. Německo651027:316
2. Česko742115:414
3. Irsko741212:813
4. Slovensko630315:119
5. Wales62138:97
6. Kypr61149:164
7. San Marino60061:360

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.