Hlavní obsah

Češi jsou v nejlepší pozici. Díky bodům i stylu hry, má jasno islandský kouč

Plzeň

Nevymlouval se. Natož aby hledal omluvy či zástupné argumenty, jimiž by vysvětloval první kvalifikační prohru Islandu. Aby poukazoval na vlastní gól brankáře Haldórssona či nešťastnou vyrovnávací branku inkasovanou vlastně už v nastaveném čase první půle. „Češi vyhráli zaslouženě, protože od samého začátku střetnutí byli o krok před námi,“ přiznal kouč islandské reprezentace Heimir Hallgrímsson po plzeňské prohře s českým týmem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický a Birkir Saevarsson z Islandu během utkání kvalifikace ME 2016 v Plzni.

Článek
Fotogalerie

Zdvořilostní kompliment, nebo vážně míněná slova?

Vážná slova. Češi byli lepší než my a vyhráli zaslouženě. Bylo by však zábavné, kdybychom jim nakonec ukradli jeden bod.

Možná jste ho mohli mít, nebýt vyrovnávací branky Kadeřábka v nastavení první půle. Jak podle vás ovlivnil další průběh střetnutí?

Měl na naši hru pochopitelně negativní vliv, neboť do té doby jsme v kvalifikaci neinkasovali. Navíc šlo o takovou nešikovnou branku, jíž se dalo zabránit. Čeští hráči však byli soustředěnější a situace využili.

Otřásl vaším mužstvem hodně zmiňovaný gól do šatny?

Vzbudil v něm nepříjemný pocit. Hráčům nebylo dobře, takže vlastně štěstí, že přišel na konci první půle a šlo se do šaten.

Může plzeňská prohra, mimochodem první v kvalifikaci, vaším týmem otřást a v dalším průběhu bojů o Francii ho nějak poznamenat?

Prohrát s českým týmem není ostuda, protože soupeře provází dobrá pověst a my tudíž můžeme být na výsledek pyšní. A kvalifikace? Kdyby nám na jejím začátku někdo nabídl, že po čtyřech zápasech budeme mít devět bodů, rádi bychom takový zisk přijali.

V dosavadním průběhu kvalifikace jste se už potkali se všemi třemi favority skupiny - Tureckem, Nizozemskem a českou reprezentací. Který z těchto týmů byste vyzvedl nejvýš?

Český tým je v nejlepší pozici. I proto, že vyhrál oba zápasy doma, stejně jako dvě utkání v Turecku a Kazachstánu. Nefavorizuji ho ovšem jen díky bodovému zisku, ale i stylu hry, který předvádí. V mužstvu panuje souhra a spolupráce, hráči se navzájem dobře znají, hodně běhají. Musíme znovu pochválit trenéra Vrbu za dobrou práci a za to, co se svým týmem během krátké doby dokázal.

Reklama

Související témata: