Hlavní obsah

Fotbalisty Chorvatska bude nově trénovat Čačič

Záhřeb

Novým trenérem fotbalové reprezentace Chorvatska je Ante Čačič. Na lavičce nahradil Nika Kovače, kterého vedení národního svazu začátkem září kvůli špatným výsledkům v kvalifikaci mistrovství Evropy 2016 propustilo. Čačič dostal smlouvu na tři roky.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Trenér Nika Kovače střídá Ante Čačič.

Článek

Jeho asistentem byl jmenován kontroverzní bývalý reprezentant Josip Šimunič. Sedmatřicetiletý někdejší obránce dostal v roce 2013 desetizápasový trest za fašistické oslavy s fanoušky po úspěšné baráži loňského mistrovství světa a přišel kvůli tomu i o start na šampionátu.

"Jsme si jistí, že jsme jmenovali trenéra, který dostane Chorvatsko na mistrovství Evropy," uvedl předseda tamního fotbalového svazu Davor Šuker.

Chorvaté naposledy v kvalifikaci remizovali v Ázerbájdžánu a prohráli v Norsku. Před závěrečnými dvěma říjnovými duely klesli na třetí místo ve skupině. Jako disciplinární trest za hákový kříž na trávníku při červnové remíze 1:1 s Itálií jim navíc UEFA odebrala jeden bod.

Vybojovat posun na druhou příčku a tím i přímý postup na Euro by měl pomoci právě zkušený jednašedesátiletý Čačič, který v roce 2012 získal ligový a pohárový double s Dinamem Záhřeb. Od druhého Norska dělí Chorvatsko před zápasy s Bulharskem a na Maltě dva body.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.