Hlavní obsah

Královec bude mít na Euru čtyři české asistenty a Slováka Slyška

Nyon

Českého hlavního rozhodčího Pavla Královce na letošním mistrovství Evropy ve Francii doplní jako asistenti jeho obvyklí spolupracovníci Martin Wilczek, Tomáš Mokrusch, Petr Ardeleánu, Michal Paták a Slovák Roman Slyško.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec.

Článek

Nominace 18 hlavních rozhodčích na Euro byla oznámena již v prosinci, v úterý UEFA na svém webu zveřejnila i kompletní týmy sudích. Ten Královcův spolu pravidelně rozhoduje zápasy evropských pohárů.

Naposledy v tomto složení v polovině února řídili úvodní osmifinále Ligy mistrů AS Řím - Real Madrid. Slyško s Wilczekem budou ve Francii fungovat jako pomezní arbitři a Ardeleánu s Patákem jako brankoví rozhodčí.

Královec bude prvním českým rozhodčím na evropském šampionátu od účasti Václava Krondla v roce 1996. Posledním českým zástupcem na mužské vrcholné akci byl na MS 2002 Evžen Amler v roli asistenta. Mezi ženami se výrazně prosadila Dagmar Damková, jež řídila finále OH 2008 a ME 2009.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.