Hlavní obsah

Češi už trénovali na finále, Baroš znovu odešel

WESTERBURG

Poslední otevřený trénink ve Westerburgu před pondělním startem mistrovství světa proti USA mají za sebou čeští fotbalisté. V pátek trénoval i Milan Baroš, který v posledních dnech odpočíval kvůli zraněnému chodidlu. Po čtvrthodině ale jen zklamaně zamířil na lavičku. Češi si také vyzkoušeli míč, se kterým se bude hrát finále 9. července - "Týmový duch Berlín".

Článek

Na případné vyvrcholení v Berlíně tak budou připraveni. Do balónu, jehož dvacet exemplářů každý výběr na šampionátu dostal - český tým právě dnes v pátek, si kopl i Milan Baroš, který v posledních dnech odpočíval kvůli zraněnému chodidlu. Po rozcvičení si útočník Aston Villy chvíli pohrál s míčem a po přesně po čtvrthodině zamířil na lavičku. "Baroš nemůže ani vyklusávat, z fyzické zátěže jezdí jen na kole," řekl po tréninku novinářům kouč Karel Brückner.

Naopak v plné zátěži se připravoval Pavel Nedvěd, který čtvrteční trénink po srážce s Rozehnalem nedokončil. Z hřiště ale odešel s obvazem, který zraněné koleno chladil.

V ochozech školního stadiónu nebyly tři tisíce diváků jako ve čtvrtek, ale několik tříd místní školy na místní minitribunce seděly. Když děti začaly skandovat jméno Pavla Nedvěda, hvězda italského Juventusu skupině zamávala.

Poborský prohrál

I páteční příprava měla zaběhlý ráz. Po protažení a zahřátí pilovali hráči přihrávky a oproti předchozím dnům se intenzivněji věnovali zakončení hlavou po centrech z krajů hřiště. Karel Poborský posílal jeden výborný centr za druhým, které zakončovali hlavně Jan Koller a Tomáš Rosický. Celý trénink byl v uvolněné atmosféře se fotbalisté bavili, dobře naladěný byl i trenér Brückner.

V závěru tréninku se všichni pobavili soutěží populární hrou "břevínko". Jejím cílem je trefit horní tyč branky, což museli co nejrychleji realizovat dvakrát. Nejhůře se vedlo Karlu Poborskému, čtyřiatřicetiletý hráč druholigových Českých Budějovic v závěrečné dvojici soutěžil s Jiřím Štajnerem.

Utkání proti Američanům odstartuje paraguayský rozhodčí Carlos Amarilla v pondělí v 18:00 v Gelsenkirchenu. V hledišti by neměl chybět ani český prezident Václav Klaus, který se zúčastní i pátečního zahájení šampionátu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.