Hlavní obsah

Čerstvě povolaný Libor Sionko: Kopačky jsem si nezapomněl

Ve středu dopoledne zazvonil záložníkovi FC Kodaň Liboru Sionkovi telefon a trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek mu oznámil: „Přileť nejbližším spojem, jsi nominován na kvalifikační dvojzápas s Polskem a Severním Irskem.“ Pro dvaatřicetiletého středopolaře nastal pořádný fofr. Cestou na kodaňské letiště stihl ještě telefonický rozhovor pro Právo.

Článek

Překvapil vás telefonát trenéra Haška?

Překvapil, ale příjemně. Po jednom ligovém zápase, v němž jsem odehrál v neděli proti Esbjergu pětapadesát minut, jsem to nečekal.

Stihl jste si sbalit?

Trenér mi volal asi v devět hodin dopoledne, takže jsem měl dost času. Hned jsem si objednal letenku. Nejbližší let byl na odpoledne, takže jsem tak velkou honičku neměl. V Praze budu někdy po páté hodině odpoledne a hned pojedu na trénink na Letnou.

Nezapomněl jste si kopačky? Michal Papadopulos přijel bez nich...

Ty mám samozřejmě s sebou. Měl jsem dost času si pro ně dojet do tréninkového centra FC Kodaň.

Musel jste hodně změnit plány?

Ani ne. Věděl jsem, že figuruji mezi náhradníky. Jen jsem odvolal jednu návštěvu u přátel.

Dlouho jste kvůli zranění nehrál. Jak se aktuálně cítíte?

Velmi dobře. Samozřejmě, že mi zápasy chyběly. V neděli jsme porazili Esbjerg a trenér mě při hodnocení pochválil. Měl jsem z těch pětapadesáti minut sám dobrý pocit.

Na koho se těšíte z národního týmu nejvíc?

Na všechny. Nejvíc na Zdeňka Pospěcha, kterého jsem dlouho neviděl. (smích na druhé straně aparátu, Pospěch je Sionkův spoluhráč z Kodaně).

Kdy jste nastoupil za reprezentaci naposledy?

Letos v březnu jsem naskočil na Letné do utkání se Slovenskem, které jsme bohužel prohráli a hodně si zkomplikovali situaci v kvalifikační skupině.

Věříte, že se dá ještě postoupit do baráže?

Věřím, jinak by nemělo smysl na sraz letět. Matematika je jasná. Musíme porazit Poláky i Severní Irsko a Slováci by měli zdolat Slovince. Všechno je to reálné.

Letíte do Prahy jako náhradník nebo věříte, že vám dá kouč šanci?

Tak o tom teď vůbec nepřemýšlím. Pro mne je velkou ctí, že jsem byl povolán do reprezentace. Za ní jsem zatím odehrál devětatřicet utkání, dal osm branek a rád bych obě kolonky rozšířil. Kouč Hašek rozhodne, zda nastoupím. Jestliže dostanu šanci, udělám maximum, abych mužstvu pomohl splnit postupový cíl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.