Hlavní obsah

Být na šampionátu jen divákem je pro gólmana Čecha tvrdé

JOHANNESBURG

Smíšené pocity může zažívat v těchto týdnech. Třetí triumf v Premier League s Chelsea ještě má čerstvě v mysli, teď ale zůstává stranou sledovaného dění. Na šampionátu je jen divákem. „A je to velmi tvrdé,“ přiznával na africké půdě v rozhovoru pro fifa.com gólman české reprezentace Petr Čech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový brankář Petr Čech

Článek

„První hořkost zažijete po kvalifikaci, víte, že budete chybět na velké akci. Přenesete se přes to. Řeknete si: Nekvalifikovali jsme se, tak tedy O. K. No a pak vidíte ty zápasy a atmosféru,“ posteskl si, když se ocitl v blízkosti dění na vrcholném turnaji.

„Byl jsem už na několika evropských a světových šampionátech, jsou to obří akce a je vždy škoda při nich chybět.“

Ale jinak ho MS nechává relativně v klidu. „Vybírám si, na co se podívám. Odehrál jsem v poslední sezóně více než sedmdesát zápasů, a když se vás akce netýká, chcete trochu oddechu. Bez fotbalu. A tak jsem neviděl řadu zápasů. Sledoval jsem jen výsledky a sestřihy na internetu. A můžu říci, že jsem docela šťastný,“ tvrdil.

A raději se nepouštěl do hodnocení kolegů, ať už těch zářících, či méně úspěšných.

„Opravdu jsem toho moc neviděl. Je to těžké komentovat. Vždycky sem tam vypozorujete nějakou chybu, ale řekl bych, že pro gólmany je to vydařený turnaj. Nebo dlouho byl. Padalo hodně málo gólů, takže brankáři odváděli dobrou práci.“

Reklama