Hlavní obsah

Tévez se přiznal: Je to sobecké, ale já věděl, že jsem v ofsajdu

JOHANNESBURG

Argentinský útočník Carlos Tévez přiznal, že hned po svém úvodním gólu do sítě fotbalistů Mexika v osmifinále mistrovství světa věděl, že ho dal z ofsajdu. "Sobecky" se však rozhodl mlčet a nechat rozhodčí, aby gól uznali. Argentina se tak ujala vedení a nakonec vyhrála 3:1.

Foto: David Gray, Reuters

Tevez (vlevo) i přihrávající Messi (uprostřed) se mohli radovat, gól z jasného ofsajdu byl Argentincům uznán...

Článek

Běžela 27. minuta nedělního osmifinálového duelu, když Lionel Messi vyslal za obranu Téveze. Míč se však odrazil zpět k Messimu, který se obloučkem snažil trefit odkrytou branku, místo toho však dokonale nahrál na hlavu Tévezovi, který usměrnil míč do sítě. V době Messiho kopu však stál metr za zády mexických hráčů v jasném ofsajdu.

Italský sudí Roberto Rosetti však gól uznal, jelikož mu asistent postavení mimo hru nesignalizoval. "Hned jsem věděl, že to byl ofsajd. Nejprve jsem si myslel, že sudí ukazuje, že gól neplatí, pak jsem si ale všiml, že ukazuje ke středovému kruhu, tak jsem začal slavit," citovala Téveze britská média.

"Vím, že to ode mě bylo sobecké, ale když řeknou, že je to v pořádku a gól platí, tak je to dobré pro mě a pro můj tým," dodal útočník Manchesteru City, který poté ještě zvýšil povedenou ranou na 3:0.

Rozhodčí se na obrazovku podle Téveze podívali

Přitom se dlouho zdálo, že rozhodčí nakonec úvodní gól neuznají, když se spolu dlouho radili. Celá gólová situace se navíc objevila na velkoplošných obrazovkách na stadionu.

"Když se to tam objevilo, byl jsem přesvědčen, že to rozhodčí neuznají. Podle mě se totiž na tu obrazovku podívali. Naštěstí pro nás ale gól platil. Bylo to velmi důležité, protože nám to pomohlo pro zbytek zápasu," prohlásil autor gólové přihrávky Messi.

Podle argentinského záložníka Jónase Gutiérreze to byla pro sudí obtížná situace. "Mají právo na chybu tak jako my všichni. Tohle navíc byla hrozně rychlá situace, odhalily to až zpomalené záběry. Takový je fotbal. Ale chápu, že pro Mexiko je to těžké. Nic s tím ale neuděláme," řekla opora Newcastlu.

To nejzkušenější mexický hráč Rafael Marquéz byl z chyby rozhodčích hodně rozzlobený. "Všichni jsme to viděli. Jen rozhodčí prý ne. Nechápu. Takový tým, jakým je Argentina, nepotřebuje podobnou pomoc," láteřil Messiho spoluhráč z Barcelony.

Reklama

Související témata: