Hlavní obsah

Pekhart chtěl odčinit zaváhání z osmifinále

EDMONTON

Už druhého soupeře vyřadili v pokutových kopech čeští fotbalisté do 20 let na mistrovství světa v Kanadě. Po osmifinále balili kufry Japonci, o kolo později skončil v sobotu turnaj pro favorizované Španěly. Proti Japonsku neproměnil penaltu jediný český hráč - Tomáš Pekhart, přesto se proti Španělsku sebevědomě přihlásil znovu. „Jsem typ, který chce neproměněnou penaltu co nejdřív napravit,“ vysvětloval po zápase útočník Tottenhamu.

Článek

Nejmladší fotbalista výběru Miroslava Soukupa potvrdil myšlení koncového hráče a před další zkouškou se neschovával. „Rovnou po zápase s Japonskem jsem trenérovi i klukům říkal, že příště bych šel znovu kopat,“ řekl Pekhart.

Příležitost měl hned o tři dny později, reparát zvládl na jedničku. „Proti Španělům jsem penaltu kopnul stejně jako v osmifinále, akorát se ke mně přiklonilo štěstíčko. Věřil jsem si,“ nepochyboval urostlý forvard, přestože do utkání naskočil až v 66. minutě. „Je těžké vlítnout do rozehraného zápasu, ve kterém jsme byli pod tlakem. Gól ze standardky nás nakopl. Pak měli Španělé štěstí, když se k nim odrazil míč,“ vzpomněl na dvě klíčové akce prodloužení Pekhart.

I jeho překvapilo, že loňský kontinentální šampión do 19 let nerozjel obávaný ofenzivní stroj. „Čekali jsme, že to bude větší kolotoč. Měli jsme z nich respekt a byli jsme zaskočení, že jim to tolik nešlo,“ připustil Pekhart, který má se Španěly výbornou bilanci. „Hrál jsem s nimi na mistrovství Evropy sedmnáctek, kde jsme je v semifinále porazili. Takže mám už jejich druhý skalp,“ pochvaloval si další výhru osmnáctiletý útočník.

I on optimisticky vyhlíží středeční semifinále šampionátu proti Rakousku. „Moc se těšíme, ale nesmíme je podcenit. Porazili Američany, které dokonce místy přehrávali,“ popsal překvapivé vyřazení výběru USA Tomáš Pekhart.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.