Hlavní obsah

Dvacítka má za zlato slíbené čtyři milióny

EDMONTON/PRAHA

Čtyři milióny korun si v případě zisku zlata na světovém šampionátu v Kanadě rozdělí mezi sebou česká fotbalová dvacítka. Odměnu za úspěch mladých reprezentantů dodatečně vypsal sám předseda Českomoravského fotbalového svazu Pavel Mokrý, který osobně odletí podpořit české hráče do dějiště nedělního finále MS kanadského Toronta.

Článek

Už teď mají mladíci jisté minimálně dva milióny, kterými svaz ohodnotil zisk stříbra. Za bronz měla dvacítka slíben milión a půl, za semifinálovou účast rovný milión a za postup mezi nejlepších osm týmů pak 300 tisíc. "U mládežnických týmů je prémiový systém vystaven, až když postoupí do bojů o medaile. Pan předseda zareagoval na úspěch a dodatečně vypsal prémie," řekl ČTK svazový mluvčí Václav Tichý.

Případná čtyřmiliónová odměna se prý svazového rozpočtu nijak významně nedotkne. "Vzhledem k tomu, že má svaz finanční rezervy stranou v zahraničí a navíc se podařilo získat peníze z prodeje budovy v Kozí ulici, nebude vyplacení prémie žádným problémem. Suma není nikterak závratná. Rádi mladíky odměníme, zvyšují naši prestiž," pokračoval Tichý.

Pokud dvacítka ve finále uspěje, připíše si o tři milióny méně, než by inkasoval o rok starší výběr v případě triumfu na nedávném ME v Nizozemsku. "Pro jednadvacítku bylo vypsáno sedm miliónů. První finanční základ by ji navíc čekal, kdyby se probojovala na olympiádu," dodal Tichý s tím, že dvacítka bude po příletu z Kanady slavnostně přijata ve V.I.P. salonku ruzyňského letiště. Finále MS dvacetiletých fotbalistů začíná v neděli v 18:15 SELČ.

Reklama