Hlavní obsah

Výhra. Jinou variantu si nepřipouštím! Možný žolík Schick věří, že Češi duel s Nory zvládnou

Praha

Před posledním utkáním s Ázerbájdžánem dostal nálepku spasitele. Kouč Jarolím si Patrika Schicka vytáhl z jednadvacítky s cílem ukončit střeleckou mizérii A-týmu. Záměr nevyšel, také útočník Sampdorie vyšel naprázdno. Pár dnů na to se však trefil v italské lize proti slavnému Juventusu. „Pokud bych na to navázal s Nory, bylo by to super," říká Schick.

reprezentace_Patrik_SchickVideo: Sport.cz

 
Článek

Karty jsou rozdané tak, že Nory musíte porazit, jinak bude definitivně po postupových nadějích. Je to pro vás, útočníka, o to víc svazující?

Nedali jsme ještě ani gól, na kontě máme dva body. Je tedy jasné, že už musíme naplno zabrat. Nemyslím však, že by tlak měl být výhradně na útočnících, jsme v tom jeden tým. Zodpovědnost leží stejná na všech hráčích.

Je série bez gólu frustrující?

Není příjemné číst a poslouchat, že jsme jediní s Kyprem z celé kvalifikace neskórovali. Je načase s tím něco udělat a Norům nějaké branky vstřelit. Jinak nevyhrajeme.

Kritické chvíle reprezentace většinou v minulosti zvládala. Cítíte i díky tomu odhodlání situaci zlomit?

Jsem v áčku měsíc i s cestou, je to pro mě nová situace. Cítím však, že duel s Norskem je klíčový. Pokud ho zvládneme, zůstaneme ve hře o postup. Opačnou variantu si nepřipouštím. Není to však jednoduché, tým se po mistrovství Evropy obměnil, potřebuje čas.

Stejně jako vy v Sampdorii? Od minulého srazu jste nastoupil jen proti Juventusu...

Je to jako na houpačce. Začalo to zápasem na Juventusu, kde jsem byl v základu. Podařilo se mi vstřelit i gól, myslel jsem, že bych v dalších utkáních mohl dostat další příležitost. Bohužel se tak nestalo. Jednou je to tak, podruhé onak. Zůstávám ale v klidu. Budu muset být trpělivý, šance určitě přijde."

Přesto, neznervózňuje vás to?

Samozřejmě, jsem naštvaný, že nehraju. Ovšem panice nepodléhám. V mužstvu jsem prakticky nejmladší, nic jiného, než být trpělivý a tvrdě pracovat, mi nezbývá. Hlavu rozhodně nevěším.

Když už jste zmínil trefu s Juventusem. Co se ve vás odehrávalo, když jste překonal legendárního Gianluigiho Buffona?

Byla to krásná chvíle, v první moment jsem ani nevěřil, že branka platila.(směje se) Byl jsem šťastný. Mám radost, že první gól v Serii A jsem vstřelil právě Juventusu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.