Hlavní obsah

Maradona se omluvil svému synovi, jehož existenci popíral

ŘÍM

Někdejší nejlepší fotbalista světa Diego Maradona se omluvil svému nemanželskému synovi, jemuž dosud odmítal platit výživné a dokonce popřel své otcovství. Zdravotními problémy sužovaný Argentinec navíc doplatil dlužnou částku a uzavřel dvouletý soudní spor o alimenty. O případu, který řešil neapolský soud, ve čtvrtek informoval deník Il Mattino.

Článek

Jedenadvacetiletý Diego Armando Sinagra žije s matkou v italské Neapoli, od osmnácti let ale nedostával od svého slavného otce žádné výživné. Podle italských zákonů však má na něj potomek nárok až do pětadvaceti let. Maradona v jednu chvíli odmítal nejen platit alimenty, ale také popřel, že by byl vůbec jeho otcem.

"Nikdy jsem neměl žádného syna, to musí být jasné. Žádný soudce mě nemůže donutit, abych někomu říkal 'můj milý'. Penězi platím pouze za svou chybu, kterou jsem před lety udělal. Mám pouze dvě dcery, které jsou pro mne vším," prohlásil před časem Maradona v argentinské televizi. Syn jej poté označil za "bezcitného bídáka" a začal se s ním soudit.

Maradona odmítal otcovství už dříve a uznal jej až pod tlakem důkazů v roce 1992. Placením výživného se ale podle svých slov pouze podrobil verdiktu soudu a syna za svého neuznal. Nyní neplatil alimenty tak dlouho, až mu přišel exekutor zabavit vilu v Buenos Aires. Nejlepší hráč mistrovství světa 1986 teprve poté obrátil. "Nikomu jsem nechtěl ublížit. Diegovi to doplatím a chtěl bych se s ním zase sblížit," prohlásil bezprostředně po skončení soudu Maradona.

Reklama