Hlavní obsah

Beckham by mohl po skončení smlouvy koupit klub Galaxy

LOS ANGELES

Anglický fotbalista David Beckham by se mohl stát v budoucnu majitelem týmu Los Angeles Galaxy, ve kterém momentálně působí. Podle agentury AP má dvaatřicetiletý reprezentační záložník ve smlouvě s klubem klauzuli, že po vypršení kontraktu v roce 2011 může klub koupit.

Článek

Beckham by údajně Galaxy koupil společně se svým manažerem Simonem Fullerem, který stál mimo jiné u zrodu dívčí kapely Spice Girls či soutěže American Idol, v tuzemsku známé jako Česko hledá SuperStar.

Vedení klubu i MLS se odmítlo k informaci vyjádřit. "O potencionálních majitelích klubů nemluvíme. To jsou naše pravidla," řekl mluvčí soutěže Dan Courtenmanche. "Jestli někdo chce koupit tým MLS, záleží pouze na něm, zda to udělá veřejně, nebo privátně. Jsme slušná společnost, a proto tyto věci nezveřejňujeme," dodal.

Beckham přišel do Los Angeles loni v létě z Realu Madrid a s klubem podepsal smlouvu na pět let. Jeho plat činí 5,5 miliónu dolarů ročně, hlavně díky reklamě si však podle odhadů za sezónu vydělá kolem 100 miliónů dolarů.

Reklama