Hlavní obsah

Neúspěšný exekutor penalty z finále LM Terry povede Anglii proti USA

LONDÝN

Mužstvo Anglie povede ve středečním přátelském utkání proti USA jako kapitán obránce Chelsea John Terry. Sedmadvacetiletého fotbalistu londýnského klubu, jenž prohrál ve finále Ligy mistrů s Manchesterem United na pokutové kopy, jmenoval reprezenatční kouč Albionu Fabio Capello. "U kapitána je důležité, aby to byla vůdčí osobnost a to John Terry splňuje," řekl Capello stanici BBC.

Článek

"Na tréninku odvádí skvělou práci a když jsem mu řekl, že bych chtěl, aby se stal kapitánem, byl velmi šťastný," uvedl v úterý Capello pro BBC. Kapitánská páska reprezenatčního výběru Anglie by rovněž mohla Terrymu zlepšit náladu po neúspěšném finále Ligy mistrů. "Po minulé středě je to dobré rozhodnutí," přidal Capello před utkáním na stadiónu ve Wembley.

Kapitán Chelsea neproměnil ve finále proti United při pokutovém rozstřelu za stavu 4:4 svou penaltu, která mohla zařídit Blues zisk trofeje. Jeho pokus se otřel o levou tyč poté, co při rozběhu Terry na mokrém trávníku sklouzl a netrefil ideálně míč. "Díval jsem se na to pak v televizi a stále nemohu uvěřit tomu, že jsem uklouznul," řekl stoper po finálovém klání. "Co následovalo, mě bude strašit do konce života," litoval.

Terry třetím kapitánem po nástupu Capella

Terry se stal již třetím kapitánem od nástupu italského kouče na lavičku anglického výběru. V prvním duelu pod Capellovou taktovkou proti Švýcarsku měl v únoru kapitánskou pásku Steven Gerrard z Liverpoolu. V březnovém klání proti Francii určil trenér kapitánem mužstva Rio Ferdinanda z Manchesteru United.

"Máme mnoho individualit, které by mohly být kapitány, ale Rio je nejpevnějším článkem reprezentace," domnívá se Owen Hargreaves, jenž by tak rád svého kolegu z Manchesteru viděl s "céčkem" na ruce natrvalo. "Mám však k ostatním hráčům jako jsou JT (John Terry), Frank Lampard, Steven Gerrard či David Beckham respekt a jsou také schopní tu roli zvládnout," dodal Hargreaves.

Reklama

Související témata: