Hlavní obsah

Kubíček: Fotbal již nemá jinou volbu. Hašek nebo zmar

PRAHA

Provází ho pověst člověka, který se neschovává za nic neříkající tvrzení. To místopředseda fotbalového svazu a šéf olomouckého klubu Jiří Kubíček potvrdil i při on-line chatu Sport.cz, kde se nevyhýbal žádné otázce. Už vůbec ne těm, které se týkají sobotní volby svazového předsedy. „Když bude zvolen Ivan a k tomu osm osob z jeho týmu, skončí doba temna a nastane obroda současného stavu,“ odpověděl Kubíček.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Sport.cz

Jiří Kubíček na on-line chatu

Článek

Má pověst věčného rebela. Soustavného nespokojence a věčného kritika, který jednou napadá hospodaření, vzápětí zpochybňuje toky peněz ve fotbale, ba dokonce se domáhá podrobného vyúčtování financí zinkasovaných na evropském šampionátu v Portugalsku v roce 2004. A kdyby jen to - on chtěl dokonce vědět, kdo transfery některých bafuňářů do Portugalska a jejich nákladné ubytování platil a kdo všechno posvětil.

„Transparentnost, veřejnost, kontrolovatelnost a rozdělování na principu všem stejně v oddělených segmentech řízení je hlavní prioritou mou a myslím i Ivana Haška. Ale musím říct, že jsem vždy byl pro, aby ti co produkt profesionálního fotbalu zvelebují, tj. pražská S, musí mít i procentuální výhodu z navýšených zdrojů,“ odpověděl Kubíček v dotazu, o co by se zasadil v případě, že bude v sobotu zvolen na post místopředsedu svazu.

Šéf olomouckého klubu se vrátil také ke svému dřívějšímu vyjádření, kdy majitele brněnského klubu Romana Prose nařkl z úzkého napojení na svaz a z toho plynoucích zakázek. „Roman Pros dostal od současného výkonného výboru možnost stavět exkluzivně všechny dotované trávníky, ať již od UEFA či státu. Dokonce si to pochvaloval v loňském Hattricku a uvedl to jako důvod, proč je ve fotbale. Pak pochopíte, proč výhradním dodavatelem umělých trávníků, které byly použity, je firma Pragosport, jejímž vlastníkem je pan Vacek. Běžte se zeptat do firem, které stavěly podloží, kdo jim dal pověření...,“ poznamenal.

Kubíček se vyjádřil také k tématu národního stadiónu. „Myslíte ten, co chtěl stavět Košťál? Vytahal z ČMFS jedenáct a půl miliónu korun na jeho přípravu, a pak pláchnul? Tak takový bych stavět nechtěl,“ ví své Jiří Kubíček, jenž se opřel i do svazového ministra financí Jaroslava Vacka. „Z řízení ligy panem Vackem mám již osm let kurděje. O penězích z EURO 2004, a to zejména ve STESU, nebyl schopen dodnes nikdo podat podrobnou zprávu. Asi ví proč. Věřím, že ti, co slyší pana Vacka a vidí, jak řídí český fotbal, konečně vezmou rozum do hrsti,“ přeje se Kubíček.

Svou podporu Ivana Haška na předsedu svazu nijak olomoucký funkcionář nezakrýval. „A kdo jiný je generál vojska, které jde do bitvy, když ne prezident svazu. Dva roky říkám Ivanovi: jestli chceš vést českou reprezentaci, musíš se stát prezidentem jeho svazu. Nikdo nemá větší vliv na to, jaký bude zvolen trenér, jaká bude strategie a jaká morálka bude foukat do zad v bitvách, které se budou rozhodovat v detailech,“ řekl na závěr v on-line chatu na Sport.cz Kubíček.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.