Hlavní obsah

Platini chce do tří let omezit utrácení fotbalových klubů

PAŘÍŽ

Prezident UEFA Michel Platini varoval fotbalové kluby, že již brzy nebudou moci utrácet astronomické částky za hráče. Do tří let by totiž měly vstoupit v platnost pravidla, která budou hospodaření týmů omezovat.

Článek

"Něco uděláme. Pracujeme na tom, ale bude to ještě chvíli trvat. Asi tak dva tři roky," citovala dnes Platiniho agentura AP.

Prezidentovi UEFA leží v žaludku zejména utrácení Realu Madrid. Španělský klub během pár týdnů koupil za celkem 209 miliónů eur Portugalce Cristiana Ronalda, Brazilce Kaká, stopera Raúla Albiola a útočníka Karima Benzemu. Z Ronalda udělal díky částce 96 miliónů nejdražšího hráče historie.

"Ronaldův přestup je do očí bijící. Nechápu, jak může někdo za jednoho hráče zaplatit přes 90 miliónů. To mě trápí," uvedl Platini. "Podle mě to není normální. A už vůbec se mi nelíbí, že současné smlouvy jsou stavěny tak, aby se daly co nejsnáze zrušit," dodal.

Platinimu se nelíbí ani počínání Manchesteru City, který se snaží z Barcelony zlákat kamerunského kanonýra Samuela Eto'a ročním platem deset miliónů eur, což by z něj udělalo nejlépe placeného hráče světa.

Reklama

Související témata: