Hlavní obsah

VIDEO: Skandál ve švédské lize. Gólman Göteborgu si zmenšoval bránu!

PRAHA

Opravdu velkým koumákem je dánský gólman ve službách švédského IFK Göteborg Kim Christensen. Přišel totiž na to, že ukotvení brány na domácím stadiónu mu umožňuje, aby si před každým zápasem prostor mezi tyčemi o pár centimetrů zmenšil. Svůj fígl uplatnil i v televizním duelu švédské ligy mezi IFK Göteborg a Örebro, jenže měl smůlu - kamery jeho podvod odhalily.

Článek

Z gólmanova podvodu je ve švédském fotbale skandál na druhou. Zvláště, když se dánský brankář v dresu Göteborgu Kim Christensen před disciplinární komisí přiznal, že v duelu s Örebro nešlo o první případ, ale že si tyče posouval už v některých předchozích utkáních.

Přišel totiž na to, že ukotvení brány na ploše domácího stadiónu mu umožňuje, aby spodní část tyčí posunul o pár centimetrů blíž k sobě a tím si zmenšil bránu, kterou střeží. V televizním duelu s Örebro si toho povšimly televizní kamery a po dvaceti minutách i rozhodčí Stefan Johanesson.

Ten sice vrátil tyče na původní místo, ale když se nedíval, uzpůsobil si dánský gólman bránu zase k obrazu svému. „Upravil jsem si tyče už v několika předchozích zápasech,“ přiznal před disciplinární komisí švédského fotbalového svazu, která začala podvod vyšetřovat. A to přesto, že v zápase s Örebro sudí nepotrestal dánského legionáře ani žlutou kartou, protože nevěděl, kdo bránu zmenšil.

Christensenovi  teď hrozí zastavení činnosti nebo v lepším případě jen pokuta, jeho týmu ale žádné sankce nehrozí.

IFK Göteborg přitom po třiadvaceti odehraných kolech vede švédskou ligu s dvoubodovým náskokem před AIK Stockholm.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.