Hlavní obsah

Argentinští fanoušci vyhrožovali sestupujícímu týmu zbraněmi

BUENOS AIRES

Argentinští fanoušci v pátek napadli hráče druholigového fotbalového klubu Sportivo Italiano se střelnými zbraněmi. Při incidentu, který se odehrál na tréninkovém hřišti týmu, nedošlo k žádnému zranění, i když násilníci přiložili jednomu z hráčů zbraň k hlavě.

Článek

Hřiště na předměstí Buenos Aires, kam přišli fanoušci vyjádřit svou nespokojenost se zpečetěným sestupem z druhé nejvyšší soutěže, se nachází jen půl kilometru od sídla Argentinské fotbalové asociace. Tam sídlí i reprezentační trenér Diego Maradona.

"Jsem v tomhle klubu 15 let, ale ještě nikdy jsem neměl podobný problém. Ti chuligáni nemají vůbec představu, jaké to je vydělávat si na chleba každodenní dřinou. Jen využívají toho, že jsou tu naprosto beztrestní," zkritizoval přístup argentinských úřadů k nebezpečným fanouškům prezident klubu Salvador D'Antonio.

Každý klub v této jihoamerické zemi má zpravidla okruh příznivců zvaných "barrabravas", kteří si často vynucují svá přání násilím a vyhrožováním. Už během posledního týdne naznačil trenér prvoligové Chacarity Juniors Mauro Navas, že se po dvou porážkách v řadě stal terčem vyhrožování.

Násilí fotbalových chuligánů stálo v Argentině podle agentury Reuters jen letos už dvanáct lidí život.

Reklama

Související témata:
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.