Hlavní obsah

Guardiola vzkázal: Vrátím se k trénování, ale s žádným týmem mě teď nespojujte!

Curych

Žádný předběžný kontrakt, jak zaručeně informovalo několik světových médií, ještě nepodepsal. Fotbalový trenér Josep Guardiola by se od nové sezóny sice rád vrátil k práci, spekulace o svém novém působišti ale odmítá. Bývalý kouč Barcelony, jenž se po minulém ročníku rozhodl pro delší pauzu, oznámil své odhodlání na tiskové konferenci před vyhlášením ankety Zlatý míč v Curychu. Konkrétní plány prý ale zatím nemá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč Pep Guardiola zavítal s Barcelonou v rámci utkání Ligy mistrů i do pražského Edenu.

Článek

"Nemám žádný tým, ale rád bych se vrátil k trénování," řekl Guardiola, jenž s Barcelonou vybojoval během čtyř let celkem čtrnáct trofejí. "Chci trénovat, nic víc ale zatím rozhodnuto není," dodal jednačtyřicetiletý kouč.

O jeho služby už dříve projevily zájem anglické kluby Chelsea, Arsenal a manchesterští United i City, nabídku prý dostal také od Bayernu Mnichov. Guardiola, jenž tráví roční dovolenou s rodinou v New Yorku, ale spojování s konkrétními kluby odmítá. "To by byl výraz nedostatku respektu k ostatním trenérům," řekl.

Bývalý záložník, jenž otěže Barcelony předal před touto sezónou svému asistentovi Titu Vilanovovi, katalánský velkoklub zpovzdálí stále sleduje. "Měl jsem štěstí, že jsem mohl s tímto fantastickým týmem strávit několik let, a jsem pyšný, že stále hrají tak dobře, nebo ještě lépe, než když jsem tam byl," dodal.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.