Hlavní obsah

VIDEO: Takhle válel Roberto Carlos. Brilantní technik s dynamitem v noze oslavil čtyřicátiny

Praha

Slavný brazilský fotbalista Roberto Carlos už je čtyřicetiletý! Světový šampión z roku 2002 proslulý precizně zahrávanými přímými volnými kopy, vytříbenou kopací technikou a dělovou levačkou oslavil ve středu kulaté narozeniny.

Památný gól Brazilce Roberta Carlose proti Francii

 
Článek

Nejkrásnější góly Roberta Carlose

Ofenzivní obránce sbíral během kariéry tituly jak na běžícím pásu. Největší část kariéry prožil v Realu Madrid, pro který byl nepostradatelným hráčem. S Bílým baletem vyhrál mimo jiné čtyřikrát španělskou La Ligu, dvakrát Interkontinentální pohár a celkem třikrát prestižní Ligu mistrů. S reprezentací Kanárků vybojoval na mistrovství světa v Jižní Koreji a Japonsku zlatou medaili. V národním týmu se dočkal i triumfu v Copa América či Konfederačním poháru FIFA. Z bronzu se radoval na letní olympiádě v Atlantě.

Fanoušci si na něj pamatují jako na vyhlášeného exekutora trestných kopů. Nezapomenutelné provedení standardní situace předvedl v roce 1997 proti Francii, kdy si postavil k rozehrání míč, jenž se nacházel zhruba pětatřicet metrů od brány. Dal si pořádný rozběh a poté levačkou napálil balón tak razantně, že ze strany minul zeď a poté se nečekaně stočil k levé tyči.

Fotbalista malý postavou (168 cm), ale velký výkonem, odstartoval svou hvězdnou kariéru v Uniao Sao Joao. Vedle Realu působil i v Interu Milán, Fenerbahce Istanbul nebo Corinthians. Naposledy oblékal dres ruské Machačkaly, kde loni v srpnu ukončil kariéru. Momentálně pracuje v dagestánském klubu jako sportovní ředitel.

Reklama

Související témata: