Hlavní obsah

Horváth pomohl Domažlicím při penaltách a slavil jako Messi

Praha

Hrál na Camp Nou proti Barceloně, s AC Milán na San Siru, v Allianz Areně proti Bayernu Mnichov. V neděli se klíčová postava Viktorie Plzeň posledních pěti let Pavel Horváth představil v dresu Domažlic na hřišti Štěchovic, proměněnou penaltou v pozápasovém rozstřelu pomohl farmě ligového lídra k výhře 2:1. Nadšení fanoušci mu aplaudovali, Horváth na oslavu vystřihl radost á la Lionel Messi.

Penalta Pavla Horvátha v utkání Štěchovice - DomažliceVideo: Robert Neumann, Sport.cz

 
Článek

„Když jsem kráčel od půlky, byl jsem trošku nervózní. Přece jen, ve Štěchovicích byl z tribunky slyšet každý hlas, navíc jsem to nechtěl klukům pokazit. Přiznávám, že se mi ulevilo, když jsem proměnil," culil se Horváth po nedělním utkání třetí nejvyšší soutěže.

Ve chvíli, kdy si stavěl míč na penaltový puntík, jej domácí příznivci hecovali. „Pavle, překopni to! Nedáš!," ozývalo se z miniochozů stadiónku, ležícího na břehu Vltavy. Horváth se však rozhodit nenechal, s přehledem zavěsil. „Horvi, dobře," ocenili ho místní. Záložník si zapumpoval, poté zvedl ruce nad hlavu a podíval se k nebi. Přesně tak, jak slaví branky hvězdný Messi.

„Měl jsem radost z gólu, něco jsem přidal pro fanoušky. Myslím, že si zápas užili, bylo to fajn," uvedl známý vtipálek, na kterého se nyní můžou těšit lidé v Domažlicích. Vzhledem k reprezentační pauze je jisté, že Horváth nastoupí v sobotním domácím duelu proti Benešovu (od 15.00).

„Jsem rád, že si nyní můžu zahrát za Domažlice. Mým snem je ukončit kariéru mistrovským titulem, potřebuji získat herní praxi, abych mohl kdyžtak klukům pomoct v lize," dodal Horváth.

Reklama

Související témata: