Hlavní obsah

Na hřišti za slušňáka? James Rodríguez s touto pověstí skoncoval

Temuco

Dlouho se o něm tradovalo, že by na trávníku neublížil ani mouše. Koneckonců vycházející kolumbijská fotbalová hvězda James Rodríguez má za úkol tvořit hru, vymýšlet geniální přihrávky, anebo dávat krásné góly. Ani jedno mu však nebylo v nedělním utkání na Copa América proti Peru souzeno. Zápas skončil bez branek a hvězdný hráč Realu Madrid si vybíjel frustraci.

Podívejte se na faul Jamese Rodrígueze.

 
Článek

Se svým malým vzrůstem se ani nemůže pouštět do ostrých konfliktů, ale zákeřný zákrok na peruánského záložníka si James mohl odpustit. Mladý záložník vědomě trefil svého protihráče Luise Advínculau ve výskoku loktem do obličeje, jenže červená karta nepřišla.

Hlavní rozhodčí neměl na celou situaci dobrý výhled a Rodríguezovi tak odpustil kartu i případný disciplinární trest, který nedávno potkal třeba brazilského kapitána Neymara.

Proč ta frustrace? Kolumbijská převaha totiž vyústila jen v bezbrankovou plichtu a svěřenci trenéra Pekermana se až do posledních chvil strachovali o postup do čtvrtfinále jihoamerického mistrovství. Nakonec jim nahrála výhra Brazilců 2:1 nad Venezuelou, díky níž se Kolumbijci prodrali do vyřazovací fáze jako poslední mužstvo, přesněji řečeno jako druhý tým z tabulky třetích míst. V pátek večer se ve Viňa del Mar utkají s Argentinou.

Reklama

Související témata: