Hlavní obsah

Chovanec: Jsem rád, že Sparta hrála jako tým

První úspěšně odtrénované utkání Sparty má za sebou Jozef Chovanec poté, co na lavičce nahradil Michala Bílka. O to úspěšnější jeho premiéra byla, když letenský tým dokázal v úterním finálovém zápase Poháru ČMFS porazit na Strahově Liberec 4:3 na penalty a potřetí za sebou se tak mohl radovat ze zisku trofeje. „V utkání se objevily věci, na kterých bychom mohli stavět,“ věří v lepší herní projev svého mužstva Chovanec.

Článek

Jaké jsou vaše pocity bezprostředně po zisku Poháru?

Jsme šťastní, že jsme obhájili trofej. Před začátkem soutěže jsme deklarovali, jak si Poháru ceníme.

Musel jste před finálovým zápasem řešit nějaké komplikace?

Před utkáním jsme měli v týmu zdravotní problémy. Vypadl nám Tomáš Grigar, vinou zdravotních problémů musel v utkání odstoupit také Tomáš Sivok.

Vypadá to, že se vám podařilo hráče po dvou nevyvedených zápasech v lize psychicky uklidnit.

Jsem rád, že jsme vystupovali jako tým, a jako tým jsme vydrželi až do konce, což jsme potvrdili i při vítězných penaltách.

V zápase jste začali dominovat až ve druhé půli, proč to nešlo už od začátku?

Bylo vidět, že v našich hráčích určitá nervozita byla. Ta nám svazovala nohy. Postupem času to z nich spadlo, zlepšili jsme se pohybově i fotbalově. V utkání se objevily věci, na kterých bychom mohli stavět.

V sobotu vás čeká znovu ten samý soupeř.

Je zvláštní, že se proti nám postaví opět Liberec, nicméně je to poslední zápas v ligové soutěži. Pokud bude všechno v pořádku, budeme se snažit uspět.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.