Hlavní obsah

Fotbalový pohár bude ve středu znát oba finalisty

Dva finalisté domácí pohárové soutěže Ondrášovka cup vzejdou ze středečních semifinálových odvet Slavia - Jablonec a Olomouc - Plzeň. Šťastnější z kvarteta týmů se střetnou v posledním soutěžním duelu domácího fotbalového jara, který se bude hrát 18. května. Nejvýhodnější výchozí pozici má Olomouc, která v Plzni uhrála remízu 2:2. Slávisté budou doma dohánět ztrátu po prohře 0:1 v Jablonci.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Daniel Kolář (v červeném) operuje s míčem před olomouckým gólmanem Tomášem Lovásikem a obráncem Pavlem Dreksou v úvodním utkání semifinále Ondrášovka Cupu.

Článek

Hanáci mají nejvýhodnější výchozí pozici

Olomouc si nepřeje nic víc, než slibně rozehranou partii dovést do zdárného konce. Finále poháru by si zahrála poprvé v historii a především by se dostala na dohled postupu do Evropské ligy, do níž se před rokem probojovala z ligy. "Pozici jsme si vytvořili slušnou, ale při síle soupeře je to stále naprosto otevřené. Plzeň má ohromně kvalitní i zkušený tým, směrem dopředu je velice silná. Ještě nás čeká těžká práce," upozornil trenér Zdeněk Psotka.

Zápas o to, jestli sezona bude nebo nebude úspěšná - i tak vidí odvetu v Olomouci plzeňský trenér Pavel Vrba. I proto v lize proti Českým Budějovicím šetřil ty hráče, kteří nebyli úplně v pořádku. "Středa je pro nás klíčová. Přibližně víme, co Olomouc bude hrát, stejně tak to ví soupeř o nás. Naše nevýhoda je v tom, že hrajeme venku a musíme hrát na vítězství," připomněl neúprosnou pohárovou matematiku kouč, který přesto věří v úspěch. Jeho tým si pro jistotu nazkouší i penaltový rozstřel.

Předpokládané sestavy - Olomouc: Lovásik - Janotka, Škerle, Komárek, Machalický - Kaščák, Rossi - Hubník, Ordoš, Navrátil - Šultes. Absence: nikdo.

Plzeň: Daněk - Rajtoral, Jakub Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Horváth, Rada, Kolář - Střihavka, Rezek. Absence: Bakoš.

Červenobílé čeká další zápas roku

Slávisté šetřili hráče v posledním ligovém duelu, co mohli, i pro ně to je utkání roku. "Uděláme pro postup na hřišti vše, co bude v našich silách. Dosavadní výsledek nám velí hrát útočně, ale na totální ofenzivu vsadit také nelze," zdůraznil trenér František Cipro.

Jablonec jako jediný bojuje o evropské poháry na dvou frontách, k úspěchu má totiž nakročeno i v lize. Kouč František Komňacký vidí před pohárovou odvetou šance obou týmů stále vyrovnaně. "Je to pořád tak půl na půl. Slavia bude doma určitě hodně nabuzená a pro postup udělá všechno. Bude však muset hrát na výhru, tlačit se dopředu, a tam by se mohl otvírat prostor pro nás," věřil Komňacký.

Pokud některý ze zápasů skončí opačným výsledkem než první duel, určí postupujícího penaltový rozstřel. Zápas v Olomouci začne v 17:30, pražské utkání má výkop v 19:15 a vysílá ho ČT4.

Slavia: Vaniak - Krajčík, Trapp, Lafrance, Hubáček - Grajciar, M. Černý, Ragued, J. Černý - Janda, Ivanovski. Absence: Vlček, Kopic, Hloušek, Vomáčka, Kaufman, Naumov (všichni zranění), Grajciar (nejistý start).

Jablonec: Špit - Zábojník, Drsek, Huber, Krejčí - Jarolím, Loučka, Pavlík, Kovařík - Pekhart, Lafata. Absence: nikdo.

Reklama