Hlavní obsah

Radův den blbec. S Teplicemi vypadl z poháru, na Strahově dostal 15 tisíc flastr

Teplice

Jindy prchlivý a emoce těžko krotící teplický kouč Petr Rada působil rezignovaně. Jako by cítil, že i kdyby startoval z lavičky jako čertík z krabičky a své svěřence burcoval v pohárové odvetě s Olomoucí sebevíc, stejně nic nezmůže. „To nebylo o trenérovi, to není o tom, že bych já nedostal z hráčů bojovnost a ochotu dát do hry srdíčko. To je prostě v nich. V jejich hlavách,“ vysvětloval blamáž, kterou jeho tým v semifinálové konfrontaci s Olomoucí utrpěl a jež mu vzala možnost, jak alespoň postupem do pohárového finále zachránit sezonu.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Teplic Petr Rada během zápasu s Olomoucí.

Článek

Pro Radu to musel být den blbec. Nejprve s Teplicemi vypadl z domácího poháru, takřka paralelně mu na pražském Strahově napařila disciplinární komise patnáctitisícový flastr za to, že ho v ligovém střetnutí s Českými Budějovicemi vykázal sudí na tribunu.

Konec pohárového putování samo sebou mrzel Radu víc než pokuta. Po bezgólové remíze, kterou se svým týmem uhrál v prvním semifinálovém duelu v Olomouci a jež Severočechům přímo vnucovala možnost postavit se v květnovém finále Poháru České pošty pražské Spartě, logicky. Severočeši ale v domácím prostředí totálně propadli, takže od Hanáků dostali třígólový výprask. A navíc po výkonu přímo ostudném.

„Nechápu své hráče. Nechápu je o to víc po výkonech, které předvedli v prvním semifinále v Olomouci, stejně jako v sobotním ligovém duelu na Spartě, kde byli schopni před deseti tisíci diváky a pod enormním tlakem odehrát kvalitní zápas. A za čtyři dny takový propadák," trápila teplického trenéra odevzdanost jeho svěřenců, jejich bezkrevnost a absence sebemenšího zaujetí .

On jako hráč býval jiný. I betonový panel by prokopl, kdyby to jeho mančaftu měli pomoci k vítězství. Na svých svěřencích ale nic takového neviděl. Možná i proto ho skolila rezignace, pro jeho náturu až nezvyklá.

„Vždyť přece hráli o svůj úspěch. O postup do finále. A to je přece rozdíl, než když vypadnou v semifinále. Já se tím trápím, nechápu to, hráči si však řeknou, že v neděli se hraje zase. A přitom mnohým z nich končí v Teplicích smlouvy a měli by se rvát o nové angažmá," netajil Rada, jak moc je z přístupu svých svěřenců rozladěný. Zvláště, když šlo o zápas z teplického hlediska nejdůležitější.

„Přitom se nemohou vymlouvat vůbec na nic. Na odvetu s Hanáky byli dobře připraveni, odjeli jsme dokonce na soustředění, měli k dispozici veškerý komfort. A pak takovýto propadák."

Tím, že v nejdůležitějším zápase sezóny tepličtí fotbalisté nezabrali a do finále poháru nepostoupili, je vlastně pro Stínadla celá sezóna zbabraná. V lize pět kol před koncem sedmá příčka, ve druhé nejvýznamnější domácí soutěži konečná v semifinále, to je pro ambiciózní klub proklatě málo.

„Za výsledky je odpovědný trenér, tak vyzní každé hodnocení. Ale tady jsou za ně jednoznačně odpovědní hráči, kteří si v každém zápase píší svůj posudek. I s Olomoucí tomu tak bylo. Proto pokud v Teplicích zůstanu i v příští sezóně, budou to mít se mnou těžké," sliboval svému mužstvu trenér Petr Rada po dni blbec, který si musel ve čtvrtek prožít.

Reklama

Související témata: