Hlavní obsah

Plzeň - Jihlava 1:0Plzeň spasil v úvodním čtvrtfinále poháru Kovařík. I Ďuriš nastřelil z penalty prokletou tyč

Plzeň

Fotbalisté Plzně doma porazili v prvním zápase čtvrtfinále Poháru České pošty Jihlavu těsně 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil v závěru po necelých dvou minutách na hřišti střídající Jan Kovařík. V prvním poločase navíc neproměnil penaltu Michal Ďuriš, jenž trefil stejnou tyč jako Stanislav Tecl proti Lyonu a Pavel Horváth proti Slovácku. Odveta čtvrtfinále se hraje příští středu v Jihlavě.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský záložník Jan Kovařík se raduje z gólu proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Zatímco v posledním ligovém kole oba týmy střelecky koncertovaly, když nastřílely dohromady jedenáct branek, v úterním pohárovém duelu se na gól čekalo až do závěru utkání.

Mistrovská Plzeň dala svojí základní sestavou jasně najevo, že úspěch v poháru má pro ni velkou důležitost.  Z tradiční základní jedenáctky chyběl jen Daniel Kolář, kouč Dušan Uhrin ale naopak poslal na hřiště Pavla Horvátha, jenž v lize odpočíval. To Jihlava nechala na lavičce hned několik opor v čele s Harisem Harbou.

Plzeň měla od začátku zápasu územní převahu, ale do koncovky se moc neprosazovala. „Utkání jsme nezačali moc dobře, protože jsme se dostatečně nepohybovali. Oproti minulému zápasu jsme nedisponovali dostatečným pohybem uprostřed hřiště. Problém nebyl v útočnících, ale v předfinálních a finálních přihrávkách, které neměly potřebnou přesnost," kritizoval své mužstvo na klubových stránkách trenér Uhrin.

Penalta a zase tyč

Velká šance se však domácím naskytla deset minut před přestávkou, kdy po průniku Davida Limberského zahrál jeden z hostujících hráčů rukou a sudí nařídil pokutový kop.

Úspěšný penaltový exekutor ze sobotního duelu proti Liberci Michal Ďuriš však tentokrát selhal, když trefil stejnou tyč jako Stanislav Tecl proti Lyonu a Pavel Horváth proti Slovácku. „Minule Ďuriš dal a teď na druhou stranu ne. Příště asi půjdeme kopat my trenéři," smál se Uhrin.

Jihlava dál poctivě bránila a domácím moc příležitostí k nebezpečnému zakončení nedávala. Čisté konto udržela až do 78. minuty. To střídající Jan Kovařík nebyl na hřišti ani dvě minuty, když svůj náběh za obranu proměnil ve vítězný gól. „S výsledkem 1:0 nejsem příliš spokojen, ale na druhou stranu je dobře, že jsme nedostali branku, což je v pohárové matematice důležité," dodal plzeňský kouč.

„Pro nás je to ale nepříjemné, protože toto je pro dvojzápasy nejhorší výsledek. Ale stále nám dává šanci postoupit. V domácím prostředí se s tím pokusíme něco udělat," sliboval kouč hostů Petr Rada.

Čtvrtfinále fotbalového Poháru České pošty - 1. zápas:
Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)
Branka: 78. Kovařík. Rozhodčí: Lerch - Kříž, Hock. ŽK: Jánoš, Josl (oba Jihlava). Diváci: 6102.
Plzeň: Bolek - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela (46. Bakoš), Ďuriš (61. Wágner), Rezek (77. Kovařík) - Tecl. Trenér: Uhrin ml.
Jihlava: Hanuš - Mikula, Krejčí, Šourek, Josl - Kukol (85. Fulnek), Koloušek, Jánoš (79. Kučera), Karlík, Kosak (74. Masopust) - Přeučil. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.