Hlavní obsah

Dlouho se neviděli... Sparta po necelých třech dnech zase vyrukuje proti Jablonci

Praha

Nemohou bez sebe být. Fotbalisté Sparty v sobotu večer remizovali v lize v Jablonci (0:0) - a po necelých třech dnech stejného soupeře přivítají doma ve čtvrtfinále poháru. Zatímco Střelnice byla po dlouhých letech vyprodána, pohárové duely tak netáhnou. Proto Sparta přišla s akcí Čtvrt poháru za kilo - fanouškům nabízí jednotné vstupné 100 korun, permanentkáři mají vstup zdarma.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký obránce Jose Romera a Václav Kadlec ze Sparty bojují o míč.

Článek

Bezbrankový výsledek, jímž skončil ligový duel, by fotbalisté Jablonce v prvním utkání čtvrtfinále Poháru FAČR na Letné určitě brali.

„Očekávám téměř stejný zápas. Až na to, že Sparta už může nasadit obránce Brabce a Costu. V závěru sezóny se ještě může stát cokoliv, soustředíme se hlavně na sebe," ujišťuje obránce Filip Novák.

„Pohárový zápas je přece jen trochu jiný než ligový. Budeme se snažit branku nedostat a nějaký gól venku dát, abychom měli dobrou šanci do domácí odvety. Jinak velký rozdíl v obou zápasech neočekávám," dodává záložník Tomáš Čížek.

Nabitý program není žádný problém

Zápasy stejných soupeřů budou dělit necelé tři dny. „Není to vůbec žádný problém. Vždyť by to bylo stejné i v případě, kdybychom i nadále hráli evropské poháry," ujišťuje na klubovém webu sparťanský asistent trenéra Václav Jílek. „Kádr máme navíc široký, takže krátký odstup jako problém nevnímáme."

Spartě bude z klíčových hráčů chybět už jen zraněný Kadeřábek. Dá se však očekávat, že šanci dostanou i hráči z lavičky. „Nabízí se to. Už proto, že někteří svou kvalitou, výkonností a přístupem na tréninku dávají vědět, že se o šanci chtějí poprat," přikyvuje Jílek.

Letenští ztratili v Jablonci další důležité ligové body. Ani s výkonem nebyli trenéři úplně spokojení. „Od hráčů očekávám zvýšenou kvalitu. Ukázali jsme sice velkou bojovnost a charakter, ale chceme být na hřišti daleko dominantnější," poukazuje Jílek.

Úterní zápas se hraje od 18:00, odveta je na programu až v dubnu. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Slovácko s Mladou Boleslaví, Teplice s Plzní a Liberec s druholigovým Třincem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.