Hlavní obsah

Trenér jednadvacítky Škorpil chce ukázat Papadopulose Němcům

PRAHA

Kromě trenéra českého reprezentačního výběru Karla Brücknera oznámil svou nominaci i lodivod jednadvacítky Ladislav Škorpil. Cíl je jasný - kvalitními soupeři otestovat připravenost výběru na vrchol dvouletého cyklu, mistrovství Evropy. S Nizozemci, pořadateli červnového šampionátu, změří Škorpilův celek síly v pátek 23.3. na stadiónu Mladé Boleslavi, střetnutí s Německem se odehraje v Düsseldorfu 27.3.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér jednadvacítky Ladislav Škorpil

Článek

Na otázku, zda musel řešit nějaká závažná dilemata při výběru hráčů, odpověděl Škorpil se svým typickým humorem: „Nominace vznikala tvůrče, je to totiž tvůrčí činnost,“ vzápětí již ovšem mnohem vážněji dodal: „Navazujeme na předchozí práci, zejména pak na přípravné utkání v Itálii a turnaj v Portugalsku.“ V Itálii uhráli mladíci cennou remízu 0:0, v Portugalsku skončili na turnaji čtyř zemí druzí po finálové prohře na penalty s domácími nadějemi.

Z osmnáctičlenné nominace trenérovi Škorpilovi vypadli tři jinak stabilní opory. Slávistický stoper Latka si z pondělní dohrávky fotbalové Gambrinus ligy v Liberci odnesl natržený sval, který jej na trávník nepustí přibližně čtyři až pět týdnů. Absence Frejlacha je zapříčiněná záhadným zraněním kolena a další liberecký hráč Pudil byl povolán Brücknerem do ´áčka´ pro kvalifikační dvojutkání v boji o Euro 2008.

Na posty chybějících hráčů hodlá trenér využít sparťana Kopice, který momentálně hostuje v Mladé Boleslavi, jeho současného spoluhráče Kyselu a Volešáka z Českých Budějovic. „Milan Kopic je ve výběru v podstatě poprvé, byl s námi minulý rok pouze na turnaji dvacítek. Sparta jej poslala před začátkem jara do Boleslavi, a on se tam, tak trochu překvapivě, prosadil,“ uvedl lodivod na adresu dvaadvacetiletého obránce.

Škorpil doufá, že Papadopulosovi pomůže 

Trenér také komentoval přestup Romana Hubníka z Olomouce do ruského FK Moskva: „Každé zahraniční angažmá má smysl, pokud hráč nezahřívá lavičku, ale hraje. Uvidíme, jak to bude v jeho případě.“ Hubníkova výjimečnost je nicméně důležitým faktorem i ve chvíli, kdyby v klubu moc příležitostí nedostával. „Byl to jediný rychlý stoper v naší lize a to jej do nominace předurčuje, ať už hrát bude, nebo ne,“ uvědomuje si Škorpil.

Po zranění se do nominace vrací krajní obránce Kadlec, který se již rozehrává ve sparťanském ´béčku´. Zápas v Düsseldorfu by měl odehrát i stagnující talent českého fotbalu Michal Papadopulos.

Ten v Německu patří do kádru Leverkusenu, v jehož dresu ovšem příliš šancí nedostává.  „Tento talentovaný hráč je v nominaci především proto, že hraje v Německu. Snad se tam na něj z jeho klubu přijedou podívat, když jej u nich nechtějí postavit k zápasu. Doufám, že konečně uvidí Michala hrát a jemu to v Bayeru pomůže,“ komentoval to trenér českých mladíků.

Nominace:
brankáři: Kubásek (Sokolov, 2 starty v jednadvacítce/0 branek), Zlámal (Zlín, 9/0),
obránci: R. Hubník (FK Moskva, 18/1), Kadlec (Sparta Praha, 23/1), Kaufman (Teplice, 24/0), Kladrubský (České Budějovice, 4/0), Klein (Teplice, 19/0), Kopic (Mladá Boleslav, 3/0),
záložníci: Holek (Brno, 7/0), Hušek (Sparta Praha, 13/0), Jirsák (Teplice, 17/2), Kysela (Mladá Boleslav, 3/0), Rajtoral (Baník Ostrava, 4/0), Volešák (České Budějovice, 6/3),
útočníci: Fillo (Plzeň, 7/1), Holenda (České Budějovice, 11/1), Kolář (Sparta Praha, 9/2), Papadopulos (Leverkusen, 24/3).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.