Hlavní obsah

Jednadvacítka zapomínala na smolnou prohru

BERK EN DAL/GROESBEEK

Fotbaloví reprezentanti do 21 let se snaží rychle zapomenout na čtvrteční smolný zápas se Srbskem, v němž ztratili remízu až ve třetí minutě nastaveného času. Tým "lvíčat" se prý už z nejhoršího zklamání dostal a v pátek upíral své myšlenky k rozhodujícímu nedělnímu duelu s Itálií, v němž pouze vítězství zajistí českému mužstvu dalším účinkování na evropském šampionátu.

Článek

Pro české trenéry je dobrou zprávou, že by v klíčové bitvě znovu mohli nasadit do hry záložníka Luboše Huška, který do utkání se Srbskem nezasáhl kvůli střevním problémům. "Dnes už se normálně účastnil vyjížďky na kole, bude určitě v pořádku. Jeho stav se zlepšil už ve čtvrtek večer," řekl ČTK lékař týmu Petr Novák, podle kterého jsou i ostatní hráči připraveni nastoupit. Mimo hru zůstává jen útočník či ofenzivní záložník Martin Fillo. Toho z duelu proti Itálii vyřadily dvě žluté karty.

Dnešní podmračený den jako by v Nizozemsku vyjadřoval náladu, která v mužstvu po prohře se Srbskem zavládla. Během dopoledního tréninku, kterého se zúčastnili náhradníci a střídající hráči ze čtvrtečního zápasu, se ze zataženého nebe spustil hustý déšť. Ani hráči neměli během přípravy, v níž se zaměřili hlavně na nácvik střelby, na tradiční vtípky příliš pomyšlení. Členové základní sestavy v okolí hotelu v Berk en Dalu znovu regenerovali při už tradiční vyjížďce na kolech.

"Nálada se pomaličku zlepšuje. Po zápase jsme se s klukama sešli na hotelu, ale nikdo ani neměl moc chuť mluvit. Dnes se to už začíná obracet, nějaké vtípky určitě přijdou," tvrdil na setkání s novináři útočník Michal Papadopulos. "Nesmíme věšet hlavy a skládat zbraně předčasně, pořád je o co hrát. A hlavně to máme ve svých rukou," připomněl hráč bundesligového Leverkusenu, že český tým udrží ve hře o třetí místo a účast v baráži olympiádu, nebo o druhé místo a postup do semifinále jakékoliv vítězství nad Itálií.

Čeští mladíci se i po obědě snažili zapudit vzpomínky na smutný čtvrteční podvečer. Zkusili také změnit zažitý stereotyp a místo odpočinku na hotelu odpoledne vyrazili na krátkou návštěvu nedalekého Nijmegenu. "Ale já možná zůstanu u hotelu, protože mi přijede rodina, tak se jí musím také věnovat," plánoval s úsměvem Daniel Pudil. "Těším se na to, asi ani nebudeme moc mluvit o fotbale, přestože to všichni prožívají s námi. Ale aspoň přijdu na jiné myšlenky," dodal Pudil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.