Hlavní obsah

Brückner zrušil uzavřený trénink, tým zůstal v Seefeldu

SEEFELD

V neděli už novináři, ale nejen oni, neměli kromě tří domluvených fotbalistů spatřit nikoho z reprezentace na vlastní oči. Trenér Karel Brückner vyhlásil původně nedělní trénink jako uzavřený s nácvikem taktických variant na středeční utkání v Mnichově. Nakonec bylo všechno jinak.

Článek

Možná Brücknera přesvědčilo hřející sluníčko a modrá obloha, možná i fakt, že remíza Němců s Iry jeho tým ještě víc posunula k branám mistrovství Evropy. Těžko říct. V každém případě se před nedělním polednem objevil národní tým opět ve Sportovním centru v Seefeldu pod skokanskými můstky. Do Zirlu, kde je hřiště víc ve stínu a lze tam lépe dosáhnout toho, aby trénink nesledovali nežádoucí zvědavci, nakonec tým neodjel. Kvůli zabezpečení dokonce přijel z Prahy logistik a šéf svazové bezpečnosti Miroslav Liba.

„To, co jsme potřebovali probrat si bez cizí přítomnosti, jsme udělali na hotelu. On by nás ten, kdo by o to moc stál, našel i v Zirlu. A tady máme opravdu všechno, co potřebujeme a ještě kousek od hotelu,“ vysvětloval trenér Karel Brückner.

Upustil i od svého záměru, podívat se v téměř 200 km vzdáleném Vadúzu na zápas jednadvacítky s Lichtenštejnskem. „Upřímně řečeno, koho by tam viděl. Fenin a Šimůnek jsou tady, snad ještě Fillo, ale na toho se může zajet podívat do Plzně,“ vysvětlil logické zrušení dlouhého výletu tiskový mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Brückner zůstal raději se svými hráči. Netýral je ani v neděli, kdy už nebylo v nejmenším znát, kdo byl ještě nedávno marod a kdo ne.

Kladrubský v koncovce předčil útočníky

Po rozcvičce a výklusu se opět nacvičovala kombinace a střelba, hrálo se bago. Zaujala například kombinace, při níž hráč nejprve stříleli kolmo na gólmana a poté zakončovali z centrů z pravé a levé strany. Vše v rychlém tempu. K vidění byly neskutečné krkolomné pády, ale i parádní nůžky a góly jak z reklamních šotů. Útočníky v zakončení překonával obránce Kladrubský.

S úsměvem na rtech pod modrou oblohou trénovali i marodi. „Čím dál tím lepší,“ hlásil Tomáš Rosický, který je nejčastěji dotazován na zdravotní stav. „Krk je v pohodě, už neberu ani antibiotika. Jen se hned oblékám do bundy. Sluníčko je příjemné, ale ve stínu je zima,“ dodal Libor Sionko. Na hráčích bylo v neděli vidět, že je trénink baví a slunečného počasí i příjemného prostředí pod alpskými velikány si užívají.

Na posunutí nedělního tréninku také vydělali kupodivu hodinu volna, protože trenér zrušil TE-TU, což je zkratka pro technicko-taktickou poradu. Někteří si znovu vyšli na procházku do centra Seefeldu, šestice Čech, Poborský, Blažek, Plašil, Ujfaluši a Kováč si za dohledu Sionka s Vlčkem prošla pár jamek na místním vyhlášeném golfovém hřišti.

Reklama

Související témata: